Näitä ohjeita saa käyttää vapaasti omiin tarpeisiinsa, ei siis kaupallisiin hyödytyksiin. Jos käytät ohjeitani, kerrothan siitä minulle täällä ja mainitsethan blogissasi ohjeen alkuperän.


VATTUPIPO
 
Tarvikkeet:
7 veljestä max 75g
40 cm pyöröpuikko 3½-4

Luo 84 (96) 108 silmukkaa, neulo suljettuna 10 kierrosta 2o 2n joustinta. Neulo 6 kierrosta sileää. 7:nellä kierroksella neulo1o, *pudota 1s 6 kerrosta ja neulo oikein, 5s oikein*, toista ** kierros loppuun, kierros loppuu 4 oikeaan silmukkaan. Neulo 5 kierrosta sileää ja toista silmukanpudotus kierros, tällä kertaa neuloen kierroksen alkuun 4o ennen ensimmäistä pudotusta, kierros loppuu 1o. Neulo taas 5 kierrosta ja sen jälkeen ensimmäistä vastaava pudotuskierros. Jatka kunnes pipo on tarpeeksi korkea (isoimmassa koossa on 7 pudotuskerrosta) ja ala ylivetokavennukset. Neulo 12 (14) 16o, nosta 1s neulomatta, neulo 1s ja nosta neulomaton silmukka neulotun yli, toista kuudesti. Toisella kavennuskierroksella neulo 11 (13) 15o, nosta 1s neulomatta, neulo 1s ja nosta neulomaton s neulotun yli, kolmannella kierroksella neulo 10 (12) 14o jne., kunnes jäljellä on 6s. Katkaise lanka, vedä silmukoiden läpi ja päättele.

Kavennustenkin aikana onnistuu tehdä vatun pallukoita pudottamalla samoja silmukoita kuin suoran neuleen pudotuskierroksilla, vaatii vain vähän enemmän tarkkuutta.


AURINKOPIPO

Tarvikkeet:
7 veljestä kerä
Sukka- ja pyöröpuikot 40cm nro 4
(apupuikko, silmukkamerkkejä 2kpl)

Luo 84(90)96 s, neulo suljettuna 4krs sileää oikein. Tee ensimmäinen reikäkierros eli *langankierto, 2s yhteen oikein*, toista *-* koko kierros. Neulo 4krs sileää, poimi luomiskerrokselta
84(90)96 silmukkaa kuin neuleessa on. Neulo oikeat ja poimitut silmukat oikein yhteen, poimitut silmukat takana ja oikeat edessä, sileä neule jää siis pinnaksi. Tämä on minusta helpoin toteuttaa apupuikon kanssa, apupuikolle poimin silmukat kerralla, siirrän ne oikealle puikolle joka toiseksi silmukaksi poimittu ja joka toiseksi "oikea" silmukka, kannattaa laittaa puikolle aina ekaksi poimittu s, ja sitten vain neuloo 2s yhteen oikein. **Neulo 9 krs sileää, merkitse 5. kerros. Tee reikäkerros. Jos haluat, ettei kierroksen vaihtumiskohta ala kiertää, tee joka toinen reikäkierros *2s yhteen oikein, langankierto*. Neulo 4krs sileää, poimi merkityltä kierrokselta 84(90)96 silmukkaa ja neulo ne yhteen oikeiden silmukoiden kanssa.**  Toista **-** vielä 4(5)6 kertaa, jolloin pipossa on yhteensä 6(7)8 hapsukerrosta. Ala kavennukset. Neulo 12(13)14 s, 2s yhteen, kierrokselle tulee kuusi kavennusta, seuraavalla kierroksella kavennusten välissä on yksi s vähemmän. Kun silmukoita on yhteensä 54(60)66, merkkaa kerros ja neulo 4krs sileää kaventamatta, tee reikäkerros, neulo 4krs sileää, poimi silmukoita 54(60)66 merkatulta kerrokselta ja neulo oikeiden silmukoiden kanssa yhteen. Tee taas kavennukset, 7(8)9s, 2s yhteen, toista kuudesti ja seuraavalla kerroksella taas kavennusten väliin 1s vähemmän, viiden kavennuskerroksen jälkeen, kun silmukoita on 24(30)36, merkkaa kerros, jatka taas sileää 4krs, tee reikäkerros, 4krs sileää ja poimi silmukat ja yhdistä neuloen. Kavenna taas kuudesti joka kerroksella, kunnes jäljellä on 6s, katkaise lanka, vedä silmukoiden läpi ja päättele.

KOLMENKULMANPIPO

(Sukka)puikot ja pyöröpuikot 3½-4
Seitsemän veljestä max 100g
Ohje on kokoa vauva, isompaa en ole itse neulonut

Luo 3s, neulo niillä I-cordia haluamasi pätkä, minä neuloin n. 10cm. Ala neuloa sileää neuletta normaalisti edestakaisin. Neulo 1. nurjalla kerroksella 1 n, neulo toisesta silmukasta ensin 1n takareunasta, 1n etureunasta ja vielä 1n takareunasta ja 1n. Tee lisäykset joka nurjalla kerroksella lisäämällä langankierto toisen silmukan jälkeen ja ennen toiseksi viimeistä silmukkaa. Kun työssä on 59s on päällikolmio valmis. (Jos haluat isomman pipon, jatka lisäyksiä pidempään, veikkaisin johonkin 100s kieppeille, mutten ole asiaa käytännössä testannut.) Jätä silmukat puikolle, ota viimeiset 3s eri sukkapuikolle ja neulo niillä I-cordia yhtä pitkä pätkä kuin alussakin. Ota ensimmäiset 3s eri puikolle, ota langanpäästä parin metrin pätkä katkaisematta lankaa, neulo pätkällä kolmas I-cord puikolle otetuilla silmukoilla. Jatka I-cordin juuressa olevalla langalla neulomalla loput s:t oikein pyöröpuikolle, poimi päällikolmion lyhyiltä sivuilta tasaisesti silmukoita suunnilleen 2s kolmelta kerrokselta. Huomio, että silmukoita täytyy olla tästä eteenpäin parillinen määrä. Tee kavennukset joka toisella kerroksella aina kulmissa raglan-malliin (eli 2o yhteen, 2s o, nosta 1s, neulo 1s o, vedä nostettu silmukka neulotun silmukan yli). Kuuden kavennuskierroksen jälkeen neulo vielä 1 kierros sileää ja sitten parikymmentä kerrosta 1o1n joustinta. Päättele, käännä joustin kaksin kerroin ja ompele kiinni. Tarvittaessa joustimen kujaan voi pujottaa kuminauhan.


TULPPAANIPIPO

Tarvikkeet:
Seitsemää Veljestä ?g
40cm pyöröpuikot ja/tai sukkapuikot nro 3½-4
päänympärys 46-50cm(50-?cm)

Luo 120(160)s. Neulo suljettuna aina oikeaa. *Neulo 1s, ota langankierto puikolle, neulo 9(13)s, tee ylivetokavennus (nosta 1s neulomatta, neulo 1s, nosta ensimmäinen silmukka neulotun yli), neulo 1s, 2s yhteen, 9(13)s ja ota langankierto puikolle*. Toista *-* 25 (30) kierroksen ajan, neulo langankierrot aina takareunasta. Jätä joka toisella kierroksella langankierrot ottamatta. Kun jäljellä on 20s, katkaise lanka, vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi ja päättele.