2048760.jpg
Kaappien kätköistä löytyi punaista jämptiä farkkua, juuri Plutojen verran. Tällä kertaa lähtee lahjoitukseen eikä täytä omia kaappeja. Koska housut on päiväkotilaiselle, ajattelin helpottaa äitin nimeämishommia kirjomalla nimen toisen taskun kanteen. Kokonsa puolesta samaa kuin aiemmatkin.

Mutta tästä olisin aika ylpeä. Eihän Venkku tosiasiassa kaipaa lisää toppavaatteita, mutta onhan nämä aika ränikät vehkeet:
2048766.jpg
Päällikankaana veloursametti myllymuksuilta, nepparit Kuopion Napista ja Nauhasta ja muut tarpeet eli vetoketju, vuorikangas ja välivanu paikallisesta käsityöliikkeestä. Kangasmerkkisydämien alkuperää en muista. Kaavat Ottobre 3/05 -lehdestä, koko 86cm. Käyttöikää lisäävinä kikkoina käännettävät lahkeiden ja hihojen suut sekä kuminauhat olkaimien sisällä. Nepparit on just täydellisen väriset, niin oikeat, etteivät edes erotu kuvassa. Pitäisi olla hyvinkin pakkasen pitävää kamaa, välissä on kerros thinsulatea, joka vastaisen varalle mainittakoon, kannattaa laittaa vuorikankaan kanssa nurjat vastakkain jo ennen leikkausta ja ommella tämä yhdistelmä kuin se olisi vain yksi kangas. Se tässä harmittaa, että kun näille ei enää ole käyttöä meillä, saa koko setin ehkä kolmella eurolla kaupaksi kirpparilla, ja itse kuitenkin olen käyttänyt kuutisen kymppiä jo raakaa rahaa, työstäni puhumattakaan. Eipä tällä itse ompelemisella enää järin suuria summia säästöä tee, jos tahtoo käyttää materiaaleja, jotka kestävät käyttöäkin.

Mut silti, on tää aika sulonen:
2048762.jpg
Miten olenkin osannut tehdä, sekä vaatteet että niiden sisällön?