Kool-Aideilla värjääminen on oikeesti tosi helppoa. Ainoa, missä meni edes vähän pieleen, oli etikkavedessä kasteleminen ensinnä värien pitävyyden parantamiseksi. Mari vinkkasi etikkaa tähän käyttää, mutta määrästä ei ollut mitään puhetta, joten minä käytin liki puolet väkiviinaetikkaa ja puolet vettä sekoitussuhteena, ja tuoksu on kohtuu tuhti edelleen. Kun olin hommani tehnyt, Mari kertoi ihan vaan lorauttaneensa vähemmän sitä etikkaa... Onneksi haitta on ainoastaan hajullinen, taas kerran näitä tekevää sattuu -kokemuksia.

1364288.jpg
Tällä siis alettiin, vyyhtesin kerän valkoista seiskaveikkaa piiiiitkäks vyyhdeksi, mallia pituuteen otin seiskaveikka raidasta, jotta mahdollisimman samantyyliset sukat saisin Sepulle. Toisen kerän samaa lankaa, mutta luonnonvalkoisena vyyhtesin sitten vähän lyhyemmäksi.

1364289.jpg
Valmiin pitkän vyyhdin taittelin kolmeksi yhtä pitkäksi osaksi, jotta valmis lanka olisi kolmiraitaista. Sitten kastelu siinä vesi-etikkaseoksessa ja väriveden sekaan kattilaan, ensin yksiväristä, tähän  kerään käytin kaksi pussia soarin´ strawberry lemonadea.1364293.jpg

Onneksi kokeilin ekana tätä yksiväristä, useamman värin kanssa tuli hieman hoppu, eikä siihen olisi osannut ensikertalainen varautua ilman "koe-erää". Kohtuullisen hyvin vähintään onnistui tämäkin. Isoimmaksi ongelmaksi totesin värien vähäisyyden, yksi pussi on liian vähän n.50g:lle seiskaveikkaa, jos tasaista väriä kaipaa. Tähän satsiin siis pussi kutakin väriä, keltainen on lemonadea (jota etenkin olisi saanut olla toinen pussillinen), sininen berry blueta ja vihreä lemon-limea.
1364292.jpg

Huuhtelun jälkeen sitten roikotin langat kylppäriin kuivumaan, puristelin vielä niin paljon vettä pois kuin suinkin, tippaakaan väriä ei irronnut langoista missään vaiheessa.
1364294.jpg

Nyt pitäisi jaksaa odotella lankojen kuivumista, että ne pääsee kerimään ja neulomaan. Saa nähdä, miten hankala on saada kerälle tuo viiden metrin vyyhti, toistaiseksi mieliala on korkean odottava. Toivottavasti tuo sini-kelta-vihreä ei ole liian epätasainen raitasukkiin.

Eikä tämä helpottanut koolauskuumetta yhtään, tahtoo lisää värejä ja paljon!