1642129.jpg
Tässä vaiheessa kuvittelin enää olevan jäljellä nopean ja sen helpon osuuden hommaa, enää palojen yhteen ompelua ehkä ilta tai korkeintaan kaksi... Jepjep, Venkku oli aivan eri mieltä, mitä langalla ja neulalla tehdään, joten ompelua pystyi harjoittamaan ainoastaan mamsellin nukkuessa. Selkää kolottaa kohdasta jos toisestakin, saumoja nimittäin matossa on 24kpl ja tunnissa ehtii ommella 2-3 saumaa, eikä työasennot olleet kovin ergonomisia. Lattialla mahallaan käsiä heilutellen käy aika nasakasti alaselkään, polvillaan ompelu aiheuttaa suonenvetoja pohkeisiin ja siinäpä ne järkevät vaihtoehdot olivatkin. Valmista kuitenkin tuli:
1642135.jpg

Nyt sitten vain toivotaan, ettei kukaan oksenna/pissi/kakkaa/piirrä/kaada ruokiaan/muuten tuhoa mattoani ihan heti eli ainakaan viiteen vuoteen.

Paloja en tietenkään tajunnut punnita ennen ompelua, mutta reilu 400g on keskiarvo niitten palojen painosta, jotka puntaroin, eli veikkaisin kokonaispainoksi 6,5-7kg. Langat on kaikki Pirtin kehräämöltä, kehräämö rikastui reilun 300€ tarpeista. Ompelulankana on lampunvarjostimesta jäänyt liukuvärjätty lanka, joka vähän alkoi syyhytellä verhojen virkkausta samasta langasta, ihan sisustuksen yhtenäisyyden vuoksi. Katsellaan, nyt odottaa puikoilta valmistumista mekko Venkulle serkun kastajaisiin ja sen jälkeen puikoille tahtoo yhdet vaippavillikset kastelahjaksi ja Reballe lupasin neuloa kisun jo vissiin tammikuussa, siihenkin on nyt langat värjättynä.

1642201.jpg
Nämä kaikki tahtovat puikoille, jo ennen lomia värjäiltyjä lankoja. Oikealla viisi kerää novita Woolia kissaan, yksi strawberryllä ja yksi orangella ja loput kolme puoleksi strawberrya ja puoleksi orangea että saadaan värikäs kissa, ehkä. Vaaleanpunaiset on 5kerää Sandnesin Mandarin petitiä eli puuvillaa, joka ei huolinutkaan väriä itseensä, harmistus. Sain lankoihin ihanan, kovasti pitämäni lohenpunaisen/korallin (mikä onnistui hyvin seiskaveikkaan, toinen vyyhti vasemmalta). Huuhtoessa värit kuitenkin valuivat viemäriin ja lopulta totesin, että ainoa keino saada konepesun kestävä mekko langoista Venkulle on pestä längat koneessa ennen neulomista. Lopputulos on kyllä tyttömäisen herkkä vaaleanpunainen, mutta kun olisin halunnut sen korallin. Vaaleanpunaista kun olisi saanut helpommallakin ostamalla kaupasta vaaleanpunaista. Loput 4 vyyhtiä on seiskaveikkaa, punaisissa on eri suhteissa sotkettu strawberrya ja orangea, raidallisessa on strawberrya, orangea ja pineapplea ja violetti on grapea. Ihan kuin muuten olisi nyt riittoisampia olleet värjäykseen Kool-Aidit, laskin kulutusta tilatessani värejä edellisten värjäysten mukaan, ja liki puolet pusseista jäi jäljelle. Parempi vaan, pääsen ensi kerralla värjäyshimon iskiessä heti lotrailemaan.