1661827.jpg
Otetaas ekana nämä epäonnistumiset. Ostin Pirtiltä monta pussia huovutusvillaa ajatuksella, että lotraan veden ja mäntysuovan kanssa itselleni nuuskamuikkushatun. Joo ei, osaan huovuttaa neulalla ja koneessa, mutta märkähuovutus ei ole minun heiniäni.  Oranssi tekele on semmoinen eka testaus, ja se vielä onnistui siedettävästi. Reunoissa ei vaan ole tarpeeksi korkeutta, että se olisi käyttökelpoinen hattu. Ehkä se saa toimittaa avain kupin virkaa tai jotain vastaavaa. Nuuskamuikkushattu sen sijaan oli totaalinen fiasko. Märkähuovutuksen jälkeen muoto oli oikea, mutta huopumusaste ei. Elättelin vielä toiveita, vaikken hirveästi enää uskonutkaan tällä tavalla hattua valmistavani. Heitin hatun pyykkikoneeseen ja kyllähän se huopui paljon paremmaksi, valitettavasti muoto hävisi ja kokokin meni liian pieneksi. Ei se mitään, Ideaparkissa sovitin semmoisessa pikkuputiikissa, missä oli kaikkia huovutettuja juttuja, ihan oikeaa huovutettua hattua, mikä oli kuulemma just kuin minun päähäni tehty. Hinta tosin ei ollut, en ihan lämmennyt käyttämään 80€ hattuun, joka muuten olisi vaatinut seurakseen talvitakin, jonka hinta eikä käytännöllisyys oikein ole passelit kotiäidille. Ja eteenpäin...

Lahjontaa aion siis harjoittaa lähitulevaisuudessa.
1661821.jpg
Tämä menee kastelahjaksi parin viikon päästä. Korin sisältö pääsee vielä pesukonekierrokselle ja villikset lisäksi lanoliinikylpyyn. Tarkemmin eriteltynä sisältö (vaikka kuvat onkin kaikkea muuta kuin onnistuneita):
1661816.jpg
Kolme pul-taskua, sisäpintana kuivaliinaneulosta. Kaikki kankaat Myllymuksuilta.
1661817.jpg
Kuusi sisätaskua. Kuviolliset trikoot Eurokankaan palalaareista ja raidallinen paikalliselta kirpparilta. Sisäpintana valkoinen flanelli, välissä yksi kerros bambucollegea kiinteänä imuna. Kaavana kaikissa vaipoissa oma yhdistelmä Ottobren 50/56cm ja Mummut s-kokoa.
1661814.jpg
18kpl imuja eli kaksi aina vaippaansa. Suunnilleen 13,5cm*33cm kokoisia, keskellä Myllymuksujen bambufroteeta ja molemmin puolin sitä kuviollinen puuvillaflanelli, ihan vaan sen vuoksi, että kuviollisia on omasta mielestäni kivempi ripustella narulle.
1661820.jpg
Villikset Fern&Fairien ohjeella kokoa S Pirtin hahtuvasta. Liukuvärjätystä neuloessa selvisi melko nopeasti, miksi kiekot oli niin reilussa alessa. Normaalisti Pirtin kiekoissa on nimittäin hahtuva kaksinkertaisena, mistä on tosi helppo neuloa villiksiä. Tällä kiekolla olikin nelinkertaisena (olisiko siitä ollut tarkoitus tulla hahtuvalankaa?), joten ensimmäiseksi piti purkaa koko kiekko kahdeksi keräksi. Lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen. Valkoisissa lahkeet on 2-kertaisella, sinisissä 1-kertaisella neulottu. Hoksasimpa viimein, että yksinkertaisella neuloen saa takuulla samaan tahtiin vaihtuvat värit molempiin lahkeisiin liukuvärjätystä langasta. Hahtuvaa kului suunnilleen 65g/pöksyt, puikkoina lahkeissa resorissa 4, sileällä 4½.