Kaikenlaista on taas väkerretty, jonka nyt jollain muotoa voi käsitöiksi laskea. Toisaalta jos ihan tarkkoja ollaan, niin ompelunihan eivät ole käsitöitä, koska käytän koneitani niihin. Asiaan.

1243086641_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pistin terassiprojektin jämälautoja lihoiksi, tein kukkaslaatikot. Tavoitteena olisi raksata miehen kanssa pöytäryhmäkin vielä tänä kesänä, katsellaan. Vähän perunalaatikkomallilla tuli tehtyä, oikein meidän maun mukaiset. Kukkapenkinkin mylläsin auringonkukilleni samalla kun laatikoita täyttelin. Nyt on sitten kesän puutarhahommat minun osaltani tehtynä.

1243086655_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuopuksen kesävaatevalikoimasta puuttui farkkutakki. Olen hyvin tyytyväinen tähän, mutta kameraani en, enkä lapseen. Noin 20 kuvasta tämä on ehkä paras. Kuopus otti kuvaussession taas huumorilla, ts. juoksee nauraen karkuun ja minä kameran kanssa perässä. Ei voi mitään. Kankaaksi purin eräät vanhat farkkuni, nekin olin itse ommellut joskus aikana ehkä toisen lapsen jälkeen. Kaava Ottobresta 2/02, koko 86cm, napit Kangastukku.comista, ehkä. Mielestäni niitä ostin ihan omasta käsityökaupasta myös.

1243086664_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Puikoilta pääsi jotain todella vuodenaikaan nähden tarpeellista, ruskalapaset esikoiselle. Koolattua seiskaveikkaa kului 46g, puikkoina 3½ sukkikset.

Paketteja odottelen kovin, vietin helatorstain nettishoppaillen. Iso-Britanniasta tilasin lankoja äitini kanssa ja kotimaasta tilasin synttärilahjakortilla kankaita. Hylkäsin Jenkeistä lankojen tilaamisen, kun hiffasin, että niistähän pitää maksaa verot ja tullit. Palvelun tasossa on kyllä iso ero. Brittikaupassa sähläsimme antaumuksella maksutavan kanssa, joten jouduin perumaan epäonnistuneen tilauksen. Peruutussähköpostiin tuli vastaus vajaassa tunnissa, samalla kerrottiin, että paketti pääsee postiin vielä samana päivänä. Tosin siellähän torstai oli normaali työpäivä. Kotimaisesta nettikaupasta taas sain tänäaamuna (vasta) laskun, periaatteessa tiedot tosin ilmoitettiin vakioviestillä, mutta lahjakortilla maksamisen vuoksi en ollut varma postareista ja jouduin odottelemaan. Kankaat pääsevät postiin reilussa viikossa maksun kirjautumisesta tilille, eli saan ne luultavasti kesäkuun ekan viikon loppupuolella. Langat tulenevat Englannista luultavasti aiemmin, ainakin ne oli jo perjantai-aamuna merkitty lähetetyiksi. Ainoa vaan, että langat postitetaan äidilleni, ne odottelevat siellä kunnes visiteeraamme mummolaan kesäkuun puolivälissä.

Sitä jaksaa paremmin kun on mitä odottaa. Kun vaan jaksais odottaa.

Niin ja jokseenkin minun tapaistani, tilasin kankaat jakkuun, kesähäihin sitä meinasin. Heti tilauksen tehtyäni muistin pari vuotta sitten virkkaamani reikätakin, joka on just sitä mitä pitääkin. Onneksi aika tavaran kaupittaa.