Tuli nimittäin minulle pyytämättä ja yllätyksenä kaksi kerää Sisu Glitteriä viime torstaina. Ei sen olisi pitänyt olla yllätys, mutta niin kävi kuitenkin. Ei nimittäin ollut eka kerta, kun esikoinen kertoi koulukavereiden ihailleen jotain esikoisen uutta vaatekappaletta ja toivoneen itselleenkin samanlaista. Etenkin neulepuolella olen käskenyt esikoista sanomaan, että voi se äiti vaikka tehdäkin, jos saa langat, mutta aiemmin ei ole ollut sen kummempia seurauksia. Ehkä tällä kertaa pontimena oli toiselle luokkakaverille neulottu huivipipo.

1254738215_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mallina esikoinen, lankana siis Sisu Glitter, puikkoina 3mm paksut 40cm pyöröt sekä sukkikset samaa kaliberia kavennuksissa. Lankaa kului 42g, reunassa on pari kolme senttiä 2o1n2o2n-joustinta, joka vaihtuu sitten 5o2n-neuleeksi.

On se kyllä viheliäistä neuloa mitään mustaa lankaa, vaikka tällaisessa on vielä helppoa kunhan vauhtiin pääsee. Siis kun ei tarvitse tehdä mitään langankiertoja tai muita kuvioita, vaan jos on edellisellä kerroksella neulottu silmukka nurin, on se nurin tälläkin kerroksella. Toisaalta Sisu on aika mukavan oloista lankaa puikoilla kieputella. En nyt kyllä muista, mikä lanka ei olisi ollut niin mukavaa, olen näköjään hyvin kaikkiruokainen lankojen suhteen. Ja sekin täytyy tässä pipossa ottaa huomioon, että kuvassa melko mitättömiltä näyttävät glitter-suikaleet eivät olisi lainkaan yhtä näyttävät muun värisessä langassa. Lisäksi kun tietää, kenen päähän pipo tulee, ei voisi kyllä paremmin sopivaa olla.