Nyt on iskenyt taas himotus ja käytännön pakkokin surisutella saumuria ja ompelukonetta. Eke suunnittelee siirtymää seuraavaan vaatekokoon, eli minulla on hyvä syy ommella kaapista vanhoista kankaista isompia vaatteita ja kaupantekijäisinä pääsen vielä tilailemaan uusiakin kankaita.

1272286.jpg
Ensimmäisenä esittelyssä Eken sammarit, myllymuksujen korallia velvetonia, kaava ottobre 1/2006:sta, hieman muokaten. Malli oli olevinaan normaalivartaloiselle, mutta muka pinkeä. Eipä juuri meidän neitiä kiristä, hyvä kun jalassa pysyy. Kokona näissä siis 134cm, kasvunvaraa on vielä, muttei liiaksi.

1272289.jpg
Huomatkaa "agentti-asento" mallilla. Pellavapaita, kaava Ottobre 1/2005, kokona tässäkin 134cm. En muista enää varmaksi sanoa, mistä tilasin pellavasekoitteen, varmaan Myllymuksuilta tämänkin. Housujen ja paidan kankaat on siis kangasarkistojeni kätköistä tehtyjä löytöjä.

1272296.jpg
Takkini vetoketju on muutaman päivän osoittanut aikeita hajota ja tänään sitten kerhosta pirpanoita hakiessa sopimus raukesti lopullisesti. Kangas/lanka/ompelutarvikekaupan kautta siis kotiin, tarkoituksena oli ostaa siis vain uusi vetoketju vaihdettavaksi. Kaupassa kuitenkin iski mieleen, että liinailu voisi olla ratkaisu uuden päiväjärjestyksen säilyttämiseen Venkun kanssa. Venkku kun tuppaa nukahtamaan vaunuihin aamuisin kerho/päiväkotiin mennessä, kun tavoitteena olisi aloittaa ekat päikkärit vasta yhdentoista aikoihin. Tämän pitkän selityksen seurauksena siis esittely yllä olevasta kuvasta: lisäosa takkiin liinailua varten. Kuvassa ei valitettavasti näy (ainakaan kunnolla) omasta mielestäni ihana ristikuvio, kokosin ulkopinnan 7 palasta. Vuorina taas arkistojen aarteita, kaksi kerrosta tikkikangasta. Ratkaisua odottaa vielä pulma, että Vensku ei nuku päikkäreitään juuri kuin vaunuissa, ja päiväkodilta kotiinlähtiessä olisi päikkäriaika, eli kuskaanko mennessä vaunut tyhjänä, ettei neiti nukahda sinne ja kotiin päin kannan liinan repussa?

Lupauduin ompelemaan yhdelle pienelle pojalle aloitteluvaippoja, joihin täytyi tilata kankaat myllymuksuilta, joten luvassa on Venkullekin yksi pääkallovaippa. Samalla kuitenkin tilasin hieman feminiinisempää Venkulle ja päädyin testaamaan mummut-kaavaakin.
1272299.jpg
Kokoa L, röyhelöillä ja eipä juuri iskenyt minuun tämä malli. Tulipahan kuitenkin testattua, tässä on kuitenkin parannuksiakin ennen käyttämiini kaavoihin, joten tiedän taas pari paikkaa lisää, joita muokata.