1831294.jpg
Nyt kun on taas vain kaksi lasta kotosalla aamupäivisin, olen kuin lomalla ja ompelukoneet on saaneet siis kyytiä. Alkupaloina ihan treenin vuoksi ompelin yllä olevat haalarihousut. Sattui löytymään laatikosta valmiina sopiva vetskari ja kangas taas on tarttunut jossain vaiheessa Eurokankaan palalaarista mukaan. Joustofrotee ei heti kaupassa vinkannut tahtovansa joksikin tietyksi vaatteeksi, kuten yleensä ostamani kankaat, ostin varmuuden välttämiseksi, että on ompelupakon iskiessä joku kangas kaapissa. Erinomaisen sopivaa siis housuihin, jotka ommellaan testinä, että siitä oikeasta ihanasta kankaasta tulee sitten hyvät housut. Ohje Ottobre 1/05, koko 80cm. Hupparin (samasta lehdestä) tein sitten perästä viikonloppuna, kun retrohaalarit olikin niin ihanat ja onnistuneet. Sain raidatkin kohdilleen jokaisessa saumassa, sekä haalareissa että hupparissa! Jossain vaiheessa taidan vielä tehdä samaan settiin lyhythihaisen bodyn hupun vuoritrikoosta.

1831295.jpg
Näiden pöksyjen piti olla ne paremmat retropöksyt, samalla kaavalla siis kuin ylemmätkin. Kankaita leikatessa huomasin kuitenkin, ettei raitavelour riitä enää haaveilemaani nuttuun, jos teen koko pöpät raitaisena. Vauvantarvikevelouria sen sijaan oli vaikka kuinka (siitä tulee vielä mekko, varmaan ensi viikolla), joten leikkasin siitä yläosan. Ihanammat olisi kuitenkin olleet koko raitaisina, mutta kivat näinkin. Näistä jätin siis vetskarin pois, korvasin sen neppareilla olkapäillä.

1831292.jpg
Ottobresta 3/05 löytyi liivimekon kaava. Pikkasen harmittaa, kun muistelin, että jossain olisi vaaleanpunaista resoria, mutta kun sitä ei resoripussista löytynyt, tuumasin laittaa luonnonvalkoista. Kun mekko oli valmis ja vaihdoin Venkun vaippaa, otin kaapista puhdasta vaatetta ja kas, siinähän se vaaleanpunainen resori jökötti hyllyn reunalla. Yksiväriset taskut nappasin vaippapalan ylijäämäpaloista. Niitä harmittaa heitellä roskiin, just sen kokoisia paloja, että niistä periaatteessa saisi jotain ommeltua, muttei toisaalta viitsisi kaappia täyteen jemmata niitä. Joka tapauksessa ainakin marjapuuronpunaisen vaipan jämäpalat tuli käytettyä hyödyllisesti.

1831299.jpg
Muutama vaippakin tuli tehtyä, ja uusia imujakin. Vielä kolme vaippaa näiden jälkeen aion ommella, kun niihin tuli vaippapalat ostettua. Pitää vain hakea vähän lisää flanellia sisäpinnaksi. Raitavaippaan laitoin sisäpinnaksi lahjavaipoista jääneen kuivaliinaneuloksen, vaikka suhtaudunkin skeptisesti kankaaseen. Ruskea vaippa harppasi Sepun suureksi suosikiksi, jeppe tahtoi leikkiä vauvaa ja vaati itselleen vaipan päälle. Tosin kun hätä yllätti, hyppi poika yläpystyä ja pyysi ottamaan vaipan pois, että pääsee vessaan... Kuivaliinaneulosta lukuun ottamatta perinteinen setti, Hilcon velouria ulkoa, välissä bambucollege ja sisäpintana flanelli.

1831296.jpg
Tänään vielä iltapalaksi napsin yhden pipon. Tätä ideaa olen lämmitellyt jonkun aikaa, juuri niistä vaippapalojen jämistä. Likipitäen suoraan jää leikkauspöydälle kappaleet kaksihaarapipoon, siis kahdesta vaipasta. Vähän piti hiippoja suipentaa, ei olisi tosin ihan niin paljoa tarvinnut kuin kavensin. Vuorinkin voisi laittaa trikoosta, tähän en laittanut vaan menin sieltä missä aita on matalin. Taas on yksi pipo lisää hukattavaksi meidän lapsilla.