1251398147_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tälläistä askartelin tänään sairastupaa pyörittäessäni. Pitkään tätäkin suunnittelin ja harmistuksekseni huomasin vasta ommellessa, että toisessa takakappaleessa housuissa on kankaassa valmistusvirhe, jonka päätymisen housuihin olisi voinut välttää, jos sen olisi huomannut aiemmin. Toisaalta, jos se olisi ollut näkyvämpi, sen olisi huomannut aiemmin. Yhdeltä kerrokselta neulosta on jäänyt nukat pois, onneksi se ei näy ellei tiedä mistä etsiä ja sittenkin saa etsiä aika tarkasti. En tiedä, miten sitten pesuissa käy. Ja onneksi en sittenkään tehnyt näistä vauvalahjaa, kuten olin jo aikeissa. Suutarin lapsilla ei ole kenkiä eikä meidän lapsilla ehjiä vaatteita.

Kaavat Ottobre 3/05 muokkaillen, kaulusta tiukkasin reilusti, pidensin lahkeita, hihoja ja helmaa, kaavassa oli 3/4-hihat ja lahkeet. Kokoa 140cm suunnilleen, kangasmerkki H&M:ltä, kankaat Hilcon veloureita Kuopion napista ja nauhasta. Oikeastaan olisi ollut kivempi tehdä raidallinen takki ja yksiväriset housut, mutta kankaat eivät riittäneet toisin päin. En muista, mihin tarkoitukseen kankaat alkujaan ostin.

Kaapista löytyi myös valkoista joustofroteeta aikojen takaa, olen sen muistaakseni ostanut ekaluokkalaistani odottaessa ajatuksena tehdä siitä vauvpyyhettä tai muuta vastaavaa. Valkoisena se ei ehkä ole järkevin vaihtoehto toisiin samanlaisiin housuihin, joten ajattelin sen värjätä oranssiksi. Ongelmana on vain se, ettei paikkakunnalta tietääkseni löydy kaupoista kuin sinisävyisiä konevärjäysaineita. Oranssiksi haluaisin, koska kaapissa olisi valmiina oranssiraitainen resori. Että saa nähdä koska saan aikaan, jos saan aikaan, toisen setin samoilla kaavoilla.

Niin ja tänään hajotin yhdet kenkäni. Kaikkea pitää kuulemma kokeilla, joten hyppäsin tuumasta toimeen aikailematta, kun näihin törmäsin. Saa nähdä, toimiiko se sitten käytännössä.