1517703.jpg
Minkä takia aina kuvissa näkyy paljon selkeämmin raidat kuin luonnossa? Oikeasti keltaiset on oranssimmat ja punaisista ei tahdo raitoja huomata kyttäämättä. Punaiset lähtee maailmalle, ne on seiskaveikkaa 3½ puikoilla, lankaa kului 68g. Keltaiset on omaan käyttöön, woolista kolmosen puikoilla. Lankaa kului 34g, josta kaksi grammaa on helmiä. Puiset helmet pujotin heti ensimmäisenä lankaan ja lykin sitten eteenpäin niitä neuloessani. Enkä muuten ajatellut enempää asiaa, puiset helmet tuskin kestää konepesua.

1517705.jpg
Sepu ei ollut järin innokas poseeraamaan Harpo-pipossaan. Heräteostoksena Prismasta nappasin kerän Tango Fania, josta vyötteen ohjetta mukaillen neuloin parissa tunnissa myssan. Isoimpana erona aloin neulonnan ylhäältä ja kun lanka kävi vähiin, päättelin. Lankaa kului siis 50g kerällinen melko tarkkaan.

Rikottuani lupaukseni uusien lankojen ostamattomuudesta Tango Fanilla jatkoin reippaasti kauppakierroksella keskiviikkona, oli niin mukavia tyrkytyksiä. Seiska veikkaa sai taas kympillä kolme kerää, joten niitä nappasin halpishallista matkaan yhden satsin, saan taas koolailla ja toisessa kaupassa on tarjolla puuvillalankaa -15%, sitä samaa lankaa, jota jäi yli tilauspipoista. Sepulle kaavailin niistä paitaa neulovani. Langan tarvetta pohtiessani aloin selailla Petit Mandarinin omaa ohjelehteä, josta sattui silmään tämä:
1517704.jpg
Yritin kyllä skannata, mutta edelleenkin minä en ole yhteensopiva suurimman osan tietokoneen laitteistoa kanssa. Kameran käyttö sentään toimii, joten nappasin kuvan siitä aukeamasta, jonka takia piti lehti ostaa. Kun lehdessä vielä on ihania pitsimekkosia, päädyin ostamaan kaupan kaikki viisi valkoista kerää samaa lankaa.

Toivon hartaasti, vaikken uskokaan tämän toimivan, onnistunutta keskiviikkoa ensi viikolle. Mies lähtee jollekin älyttömän hienolle ja tärkeelle koulutuspäivälle pääkaupunkiin, en ole kade enkä katkera, mutta joku lähtee ennen kukonlaulua lentämään ja tulee ehkä yöksi kotiin ja sillä välin minä kuskaan kakaroita kerhoon ja kauppaan ja tuhoan mitättömät yritykseni vähentää painoani, koska lenkkeily neljän lapsen kanssa on nannaa. Käsitöitäni tämä asia sivuaa siinä, että Helsingin keskustassa on kauppa (kuulemma), josta saa langanvärjäysmehujauheita, joita mies lupasi minulle hakea. Ei tule onnistumaan. Joko aikataulu on niin tiukka ja koulutuspaikka liian kaukana keskustasta, ettei kauppaan ehdi, tai kauppaa ei yksinkertaisesti löydy. Jos löytyy, se on lounastauon ajan kiinni, tämän viikon suljettu loman vuoksi tai lopettanut toimintansa vappuna. Mikäli kauppaan ehtii, se löytyy ja on auki, mehujauheet on sopivasti loppu. Tjtn.

Pessimismin aalto on hukuttanut minut totaalisesti, kuten voi huomata.