Tällainen on monta viikkoa jo vaivannut mieltäni, viisi lempparilankaani. Aika tylsiä, mutta menköön nyt, kun käsityöteemalla olen tänään liikkeellä.

1. Pirtin kehräämön hahtuva. Ihana pehmoista, nopeaa ja nättiä. Kun nyt keksisin jotain käyttöä noille pikku kääröille kiekonlopuille, uusia vaippahousuja kun ei kaivata.

2. Novitan seiska veikka. Värejä piisaa, yksiväristä ja moniväristä. Klassikko, joka ei häviä kaupan hyllyistä, joten vanhojen jämien käytöllä ei ole kiire, ne käy raidoittamiseen vaikka viiden vuoden päästä.

3. Novitan wool, pehmoista 100% villaa, ohuempiin neuleisiin, etenkin lasten vaatteitten neulontaan käy kuin... lanka puikoille?

4. Novitan tennessee, hyvä peruspuuvilla.

5. Pirtin kehräämön mattolanka? Ei nyt niin lemppari, mutta pitäisi hakea tätä paljon lisää...

Aika tylsistä perus markettilangoista pidän, todennäköisesti kärsimättömyyttäni ja laiskuuttani. Novitaa kun saa lähikaupasta, muita merkkejä pitäisi hakea jostain kaukaa tai ainakin erikoisliikkeestä (joka itse asiassa on lähempänä kuin lähikauppa, muttei kerrota sitä kenellekään) ja tapoihini kuuluu lankojen suhteen herätysostokset, menen lankahyllylle ihailemaan, tuumaan, että tuossapa on ihana väri, osta ja kotona sitten etsiskelen jotain sopivaa ohjetta tai vedän ihan vain hatustani.