Mistähän tämän alkaisi purkamaan. Kokeillaan alusta.

Sain ihanaa virolaista villalankaa, jota panttasin omiksi sukiksi, mutta oli tärkeämpiä töitä. Tärkeämmät työt valmistui, mutta olin niin tykästynyt neulomaan sukat 30cm pyöröillä, ja kun kuvittelin langan olevan liian ohutta 3½ puikoilla neulottavaksi, piti tilata ja odotella uusia pyöröjä. Kun ne tuli, pääsin neulomaan, neuloin ekan sukan kolmosilla pyöröillä, mutta nepä olikin liian ohuet langalle. Se sukka kuitenkin imaisi lankaa paria grammaa vaille puolet kerästä, joten päätin neuloa toisen sukan 3½ pyöröillä ja valita valmiista sukista sen paremman, purkaa toisen ja neuloa sille kaverin. Koska lanka vaan on niin täydellisen minun väristä.

1238611694_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vaiheessa sitten annoin periksi. 3½ neulottu sukka olisi se oikea, vaan kun lanka ei riitä kahteen samanlaiseen minun kokoiseen sukkaan.

Purin sukat, lanka luultavasti päätyy kuopuksen polvisukiksi.

Alkuviikosta kävin miehen kanssa keskustelua, miten paljon tilaa vaatisi painoni verran lankaa. Koska minulla ei juuri ollut käsitystä, paljonko lankaa kaapissa luuraa, päätin punnita kaiken. Yllättävän vähän on hamstrattuna, 10kg 38g. Heittoa saattaa olla, koska kirjuri-esikoisen kanssa emme jaksaneet suorittaa tarkastuslaskentaa. Tulos kyllä kertoi selvästi, mistä tykkään neuloa, villalankoja oli 6750g, puuvilloja 550g. Hahtuvaa löytyi 1754g ja lankoja, joita en osannut määritellä tai ovat keinokuituisia tai muita luonnonkuituja on 984g. Villalankoihin lasken myös villasekoitteen samoin kuin puuvillalankoihin puuvillapohjaiset sekoitelangat.

Se tässä harmittaa, että viime viikolla ostin seiska veikkaa villapaitaani varten, kilon laskeskelin tarvitsevani, siis 7 kerää. Ostin kiireellä ruokaostoksilla Prismassa. Kotona vasta aloin tarkastella, että kaksi kerää on erinäköisellä vyötteellä, vanhemmalla kai. Ja eri värjäyserää! Argh Ei jaksaisi kahden kerän takia Prismaankaan takaisin lähteä, mutta toisaalta yksivärisessä paidassa ei värieron tarvitse olla kuin mitätön näkyäkseen kauas. Onnekseni lähimarketissa löytyi samaa värierää kuin suurin osa langoista, ja varmasti ennemmin tai myöhemmin tulee neulottua niistä kahdestakin vääränvärisestä kerästä jotain, mutta olihan se silti turha ostos. Ehkä.

Voiko lanka- tai kangasostos olla ikinä turha?

Joka tapauksessa jotenkin nyt tuntuu, ettei mikään oikein onnistu.