Lupasin pyhästi, etten osta uusia lankoja neulontaan, ennen kuin olen virkannut mattolangat ja neulonut jokaisesta koolatusta kerästäni jotain. Jännä juttu, että kun johonkin asiaan liittyy edes itse määrätty pakko, se muuttuu kumman mielenkiinnottomaksi. Kunnon myrkyksi mielelle, tehtäväksi, jota ei tunnu saavan ikinä valmiiksi. Tästä syystä puikot ja koukut eivät ole juuri heiluneet, sen sijaan Oulun reissun kankaat ovat päätyneet ompelukoneisiin. Kaikkea ommeltua ei ole ehditty edes näköjään kuvata, kun on suorilla lähtenyt käyttöön. Tässä kuitenkin nämä, mitkä kameran uhreiksi ehtivät päätyä:

1434622.jpg
Taskutunikat ja legginsit Ottobre 6/07 kaavoja vähän muovaten, Ekelle 134cm ja 116cm Reballe. Ovat kuulemma yökkäreitä tyttöjen mielestä. Jospa nämä kuitenkin toimisivat erikseen käytettyinä tai pitäköön sitten yöllä.

1434621.jpg
Venkulle 86cm Rasperry-housut Ottobre 1/08. Hiukka hutia luin taskujen kaavamerkit, ne kuuluisi olla viitisen senttiä alempana, mutta eiköhän nämä käytettyä tule aikanaan.

1434623.jpg
Venkku-paran yövaipat jäivät hujahtaen pieniksi kaikki kerralla, meinasi jo epätoivo iskeä tarranauhaa odotellessa, mutta tulihan se paketti viimein ja uudet vaipatkin sain aikaiseksi. Tähtivaipassa on itse vaipassa koko matkalta kerros bambucollegea ja keskellä lisäksi kaksi kerrosta sekä Jyskin bambupyyhettä suorakaide edestä taakse ja vielä etuosassa pienempi pala. Lisänä on edestä kiinni ommeltu imuläppä, jossa on kaksi kerrosta bambucollegea imuna. Polyestermokan viimeisen palan käytin tämän vaipan sisäpintaan, ulkopuoli on flanellia. Ei oikein iskenyt minuun tämä läppäimutus käytännössä, joten sammakkovaippoihin tein taas täyttöaukot. Sammakkoisia on pesussa oleva keltainenkin, imuina siinä on bambucollegea siivekkeisiin saakka kerros ja keskellä kaksi kerrosta enemmän sekä suorakaide bambupyyhettä, joka on etuosassa taitettu kaksin kerroin. Valkoisissa sammakkovaipoissa imuna on koko matkalla bambucollege ja keskellä kaksi kerrosta flanellia sekä samalla tavalla taitettu bambupyyhe kaistale kuin keltaisessakin vaipassa. Sisäpintana on yksivärinen flanelli, sammakkokangaskin on flanellia. Kaavana käytin helmikuussa muokkailemaani kaavaa, mutta uutuutena testasin täyttöaukon siirtämistä. Sisäflanelliin tein "napinläven" takapuolelle. Tämä tyyli on minun makuun helpompi tehdä kuin saumaan tehty aukko, mutta saumassa aukko on kiistämättä siistimpi. Ehkä tuotekehittelen ja teen kaitaleellisen taskunsuu-täyttöaukon, mutta siinä saattaa hävitä jo tavoittelemani helppous ompelusta...