Pipoja olen nimittäin neulonut ryskeellä ja vähän muutakin. Ensinnäkin ekana ajattelin neuloa itselleni kirjoneulelapaset ensimmäisiä värjäystarpeita odotellessani. Niistä tuli liian pienet minun käteeni, Eke omi ne:
1364284.jpg
Lankana seiska veikka, puikot taisi olla neloset. Vahingossa viisastuneena ehdin alkaa isommat lapaset ja saman setin pipon itselleni, mutta sitten tuli värjätyt langat ja lapsen toiveet väliin. Sepu ei meinannut unta saada, kun aloin hänen sukkia neulomaan. Sain neulomisrauhan vasta kun lupasin varmasti aamuksi toisenkin sukan, joten voin rehellisesti väittää, että nämä on yhdessä illassa neulotut:
1380938.jpg
Ja seuraavana iltana piti sitten neuloa samaa lankaa pipo:
1380936.jpg
Väreinä berry blue, lemon-lime ja lemonade, lankana seiskaveikka, sukkiin kului 45g ja pipoon 57g, kun kolmepuolikkaita puikkoja heiluttelin.

Sitten himotti testata melkein 15 vuotta mielen perukoilla kummitellutta mallineuletta, pallukoita. Vaaleanpinaiseksi koolattu lanka oli omiaan vattupipoon:
1380940.jpg1380942.jpg
Nurjakin puoli on todella hyvännäköinen, ja ennen kaikkea osasin taas yhden jutun, jota en ole aiemmin osannut ja vielä todella näyttävästi. Puikkoina neloset ja kulutuksena 72g seiskaveikkaa.

1380943.jpg
Tänään sain vihdoin oman siksak-piponi valmiiksi, kun sain nuo tärkeämmät ja nätimmät langat ensin käyttöön. Poseeraa Eke omasta toiveestaan, lankana jälleen kerran yllättäen seiska veikka, pukkoina neloset ja kulutusta pipoon punaista 53g ja vihreää 30g sekä lapasiin punaista 51g ja 34g. Kuvassa ei muuten näy, että peukut tein eken lapasista poiketen yksiväriset punaisella.

Jottei tekeminen loppuisi, koolailin vielä ihan nopeeta ennen saunaa kolme kerää, joista kaksi Reba vyyhtesi melkein ite näytiksi mumman ja vaarin vieraillessa:
1380933.jpg

1380944.jpg
Alimpana Reban toiveesta berry blue-pink lemonade yhdistelmä luonnonvalkeaan wooliin tyrkättynä,
keskellä lemon-lime - lemonade, joka saattaisi vihjailla tahtovansa anoppini käyttöön. Jotain vihreään tykästymisestä olin kuulevani vihjettä tänään. Ylimpänä hienoinen pettymys, mango - orange - piña-pineapple. Orange, kirkkaimman oranssi, ja pineapple, keltaisin, oli sitä mitä pitikin, mutta netin värikarttojen mukaan mangon kuului olla aavistuksen oranssiin taittuvaa punaista. Kuvasta voi tiirata, näyttääkö ylimmän tason vasemman reunan yksi ja oikean reunan kaksi laitimmaista punaiselle! Onni onnettomuudessa, tämäkin väriyhdistelmä poiki välittömästi idean uudesta pipomallista.