Karannut mopo. En tiedä mistä se ajatus oikein lähti, joko joulupukin Sepulle tuomasta karhuhatusta
1298852.jpg
tai Eken sammareista jääneistä sametinpaloista tai siitä paikallisen lastenvaateliikkeen myymästä Fredrikssonin vaaleanvihreästä pörröisestä korvallisesta sammakkomaisesta hatusta, jossa ei ollut Venkulle tarpeeks isoa kokoa. Muutamasta Ottobren hattukaavasta sitten soveltelin aika reippaalla kädellä, niin reippaalla että on oikeastaan ihan omasta päästä (ehhehe hehheh) otettu malli. Ekana piti tietysti tehdä testikappale, tein tarkoituksella reilumman version:
1298845.jpg
Tämä on tehty kaapista löytyneestä jämä fleecestä, sekä vuori että päällinen, kiinnityksenä ihan tavista tarranauhaa. Koska tämä toimi, uskaltauduin tekemään Venkulle toivottavasti ensi talvenakin mahtuvaa "hiirihattua" kuten Eken sen nimesi:
1298849.jpg
Päällinen siis velvetonia, vuori fleeceä ja kiinnitys tarranauhalla. Ja pikkuiset korvat. Testiversio huomautti resorien lisäämisen kannattavuudesta, eli niskaan ja kasvoja kehystämään lisäsin ne. Tähän olisi voinut olla hyvä lopettaa, mutta kun Eke ilmoitti tahtovansa myös, suuntasin kangaskauppaan. Kun se fleece loppui eikä oikein ollut päälliseenkään sopivaa kangasta. Kukka-vakosamettinen pupu? Onneksi paikallisesta löytyi teddyä ja fleeceä sekä vielä thinsulate-kangasta tuulen pysäyttäjäksi väliin, niin valmistui Eken emohiirihattu ja Reban paranneltu pupuhattu.
1298847.jpg

Että yllätinpä itseni, mä osaan tehdä talvihattujakin. Toivottavasti nämä nyt on tarpeeksi lämpimiä. Eikä se muuten niin haittaa, vaikkei Venkun hattu mahtuisikaan ensi talvena, sen verran on kaikkien kankaitten jämiä, että niistä saa juuri toisen samanlaisen, vähän isomman.