Ei vieläkään päivitystä päiväkirjapuolelle. Ihanaa tämä kesä, etenkin hieman kehnommilla keleillä, voin hyvällä omatunnolla istua sisällä ja tehdä käsitöitäni. Tosin lapset hyppii seinille, kun ei ole koulua, kerhoja, jumppia eikä ylipäänsä yhtään mitään. Käsitöiden ulkopuoliset tapahtumat siis ovat kovin harvassa välillä.

1728019.jpg
Venkun mekko ja neuletakki juhla-asuksi, tosin pitkähihaisia ei kovin lasten serkun kastajaisissa kaivattu, oli lämmin tilaisuus. Lankana Petit Mandarin, puikot nro 3, nutulla on massaa 84g nappeineen ja mekolla 90g.

Reballe aloittelin (eli sain vartalon neulottua) kissaa ennen reissuun lähtöä, mutta kun kisulin ohje on niin monimutkainen, otin autoneuleprojektiksi isojen tyttöjen pipat syksyksi:
1728006.jpg
Vattupipon ohjeella, 96 silmukalla neulotut vattu- ja karhunvatukkapipot, parannellut versiot. Ekan vattupipon Eke hukkasi leffaretkellä Treella keväällä. Siitä asti on uutta kaivattu, mutta olin sitä mieltä, etten vapun jälkeen enää kylmän kelin pipoja neulo, ennen syksyä. Vaan kun ei lämpene kelit, niin pakkohan se lasten korvia lämmittää. Paranneltua näissä on 1o1n-joustin taitettuna kaksin kerroin. Seiskaveikkaa kului n. 67g/pipa, kun nelosen puikkoja heiluttelin, suunnilleen 350-400km menee yhden pipon valmistamiseen.

Sitten on vielä työn alla sammakkoprojekti:
1704112.jpg
Näitä erilaisia sammakkoristipistoja varten on 7 kehystä, jotka pitäisi saada tuulikaapin nurkkausta somistamaan. Saa nähdä milloin ja montako saan tehtyä, ensi innostus laimeni taas nopeasti. Ristipistoillessa kun ei kovin kummoisesti telkkua tuijotella eikä tehdä mitään muutakaan ja valmista tulee toivottoman hitaasti. Jos säästäisin syksylle avoimelle päiväkodille, kun siellä ei ole sitä telkkua?