Se lähestyy hurjaa vauhtia. Ei joulu. Tai siis tuleehan sekin, mutten tarkoita sitä. Joulujärkkäilyt ovat aika hyvällä mallilla, ekat lahjat hankin jo heinäkuussa, muutama parin illan neulontapuhde olisi vielä aiekissa tehdä, mutta iso etu on jo se, että tiedän, mitä aion kenenkin pakettiin kääriä. Jopa isäni paketin tiedän, se on aina hankala. Ideat on hukassa ainoastaan koskien appivanhempia, miehen veljeä perheineen, oma sisko miehineen...

Mutta siis tajusin, että tulossahan on sekä talviolympialaiset että lätkän mm-kisat. Molempien ajaksi pitäisi keksiä joku tarpeeksi iso (aikuisen paita tai takki) neuletyö puikoille, riittävän simppelillä mallilla, ettei tarvitse laskea silmukoita ja kerroksia jännätessä.

Tässä matkan varrella on kuitenkin valmistunut puikoilta parit lapat.

1257772488_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Isommat seiskaveikkaa, blue berryllä ja grapella koolattua, ihanan tuoksuista. Yllätin itseni välillä kesken neulomisen sijaan nuuskuttelemassa puolivalmista käsinettä. Lankaa kului 59g. Pienemmät on pirtin kehräämön karstalangasta, liukuvärjätystä. Näihin kului 31g. Puikkoina molemmissa 3½mm sukkapuikot. Peukalon lisäykset tein siskoni mallilla, joka on poikinut vihreellisestä novitan ohjeesta. Tai siis virheellisestä ja virheellisestä, tuleehan sillä lisäykset tehtyä ja vielä nätisti, mutta ei ne kuvan lapaset kyllä olleet sillä ohjeella neulotut! (ja nyt kun katsoin, ovat näköjään saaneet palautetta, kun on korjattu moka pois.) Joka tapauksessa, tällä saattaa tulla vielä jatkossakin tehtyä lisäykset. Siis yksinkertaisesti, tein lisäykset aina vasemmalle kädelle ennen ekan puikon kolmanneksi viimeistä ja viimeistä silmukkaa, joka kolmas kerros.

Lisäksi näissä lapasissa on ainakin yritetty tehdä käyttäjien nimikirjaimia nurjilla silmukoilla kämmenselkiin. Tiedä sitten, saako niistä käytännössä mitään selkoa.

Sitten on tullut askarreltua tälläinenkin:

1257772471_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Piti testata uudet mökkimuotit. Jos ihme tapahtuu, tätä kylää kohtaa tuho vasta viiden yön kuluttua.