Meidän olkkariin on muuttanut paljon vanhoja kalusteita tänä syksynä. Yksi lemppareitani on vaaaaanha kirjahylly, joka vaati päälleen kynttiläkipot ja kynttiläkipot puolestaan vaativat alleen pieniä virkattuja liinasia:

1321205942_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva ei tee oikeutta millekään, mut mä tiedän itse, et noi kaikki on ihania. Kirjahylly on siis alkujaan anoppini isän. Keskimmäisen tuikkukipon olen saanut pitkän aikaa sitten lahjuksena. Se majaili pitkään laatikossaan kaapissa, koska en pidä parittomista tai ryhmättömistä esineistä ja lisäksi se onneton on vielä harmaakin. Sen muotokieli kuuluu kuitenkin tiiviisti yhteen hyllyn kanssa.

Uskomaton onni potkaisi, kun kiertelin aikani kuluksi kaverin seurana Prismassa. Alekorissa makoili iso kasa tuikkukipponi kavereita, ja vieläpä herkullisemman värisiä! Täydellisen vanhan vihreää ja ruskeaa lasia, presiis hyllyn kavereita. Kuvassa vaan vihreät eivät todellakaan näytä vihreille, eivätkä myöskään tuikkujen palaessa. Omituista.

Alkujaan suunnittelin ristipistoliinaa kippojen alle, mutta onneksi innostuin kokeilemaan virkkausta. Ihan peruslärpyköitä tein, kerros pylväitä hyppäsi väliin. 3g painaa yksi liinanen, koukun paksuus on 1½mm, lankana novitan virkkauslanka.