Pikku hiljaa alkaa hiipiä koulun alku ja syksy ihan tosissaan mieleen. Haaveilen neulovani tulppaanitakin kakkoselle seiskaveikasta. Langatkin löytyisivät kaapista, pitäisi jaksaa laskea, paljonko tarvii silmukoita.

Tulppaaneita myös ompelin tänään, uusimmasta Ottobresta otin kaavan. Nyt kun opin tuon vyötärölle säädettävän kuminauhan laiton, otan sen kyllä laajemmin käyttöön. Ensinnäkin, kun nämä rakkaat lapseni ovat käsittääkseni normaalivartaloisia, mutta kuitenkin useimmat normivartaloisten housut ovat liian löysiä vyötäröltä. Toiseksi housut ovat pitemmän aikaa käyttökelpoiset, koska kasvaa se vyötärönkin ympärys samalla kun jalat saavat pituutta. Kolmanneksi,isommille tytöille ommeltujen housujen odotan kestävän edes kahdella käyttäjällä, ja välttämättä eivät kaksi käyttäjää ole yhtä paksuja.

Niih. Tulipas taas selitettyä (itsestäänselvyyttäkö?).

1249325813_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tulip-housuja siis kahdet, isot kokoa 122cm siis kakkoselle kouluhousuiksi ja pienimmät 86cm kuopukselle, eli ääripäät, mitä kaavasta löytyi. Isommat leveää vakosamettia, ei ihan riittänyt varastojen kätköt, piti laittaa vyötärö eri väriä, onneksi sentään samaa kangasta muuten. Pienemmät ovat myös arkistojen aarretta, velvetonsamettia.

Paidan tekaisin jo eilen illalla tai yöllä. Tarkoitus oli vain leikata kankaat valmiiksi, mutta eihän sitä malttanut jättää. Olisi ehkä kannattanut, juuri sopivasta oli neljä vaaleanpunaista neppari varastossa, mutta väsyneenä laittoi sen viimeisen väärinpäin! Vaihdoin sitten tänä aamuna kaikki kirkkaisiin. Kangas on Marimekon Paprikaa(?), josta olin itselleni ommellut ihanan mekon joskus kakkosen vauva-aikana ja heti sotkin sen autorasvamöhnään kun nostin tuplarattaita takakonttiin. Uskollisesti olen kuskannut silti mekkoa mukana, otin siitä sammakkotunikaani vetskarin aiemmin ja nyt käytin kankaita tähän. Ohjeena Maija-paitapusero Ottobre 1/08 ja kokona edelleen 86cm.