Jep. Vuodatus hukkasi kaikki kuvat aika monelta vuodelta. Muutoinhan tämä ei tietäisi kuin vain hitosti hommia, mutta kun loppu keväästä posahti myös omasta koneesta joku hieno juttu (kovalevy? emolevy?) jonka muka hukkaantui aika pitkältä ajalta kuvat. No, mennyt mikä mennyt, sen minkä voin palauttaa, olen nyt takaisin laittanut, joten leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.Muskatista taisin neuloa 4mm paksuin puikoin paidan itselleni. 735g meni lankaa. Mittään en enää muista muuta, kun valmistui vuodatuksen ollessa nurin.


Tässä on osa tämän kesän ostoksista. Kankaitakin olen ostellut ja ommellutkin, itselleni trikoista. Kuvan kamat, vasen reuna on tän viikon Imatran reissulta. Viis kerää ihanaa höttöstä lankaa, HjerteGarnin Baby Truntea, 100% merinoa, Lappeenrannasta Pyöröpuikko -nimisestä kaupasta. Odotukset olivat korkealla ko. kaupan ja kaupungin suhteen, enkä pettynyt, vaikka en voinutkaan kaupunkiin tutustua kuten olisin halunnut. Apinakangasta ostin metrin Imatralta, Karjalan Kangas ja ompelukone -liikkeestä. Kiersin siis näitä liikkeitä löytääkseni pitkät pyöröpuikot, sain puikot, muu tuli siinä sivussa. Tästä Imatran liikkestä ajattelin sisään mennessäni, et voi ei, tää on just näitä 80-luvulle jämähtäneitä liikkeitä, joissa esim. trikoo on tuntematon käsite, ja kun puikkoja ei löytynyt, meinasin jo kävellä ulos. Mikä lie häveliäisyys käski kuitenkin edes käymään alakerrassa, jossa pahvilappu ilmoitti kankaita olevan lisää. Siellähän niitä lepäsi, laadukkaita, napakoita trikoita rivissä. Monta ihanaa kuosia, paljon vain sinisävyisiä, joten ei meidän perheeseen matkaavia. Jeppe oli mukanani, ja valkkasi itse kuosin ja värin, vihreitä apinoita omaan paitaansa. Virkkukoukkusesta ostin pari pinssiä, niin oli miulle sopivia. Toisessa sanotaan, et "toiset neuloo mitä osaa mut mie neulon mitä vaa" ja toisessa "miul on kaikki langat käsissä".

Aiemmilta reissuilta on Kuopiosta tarttunut mukaan pari kerää Austermanin Steppiä. Lahden Kärkkäisellä, jossa käytiin "ihan vaan nopsaan", ostin Fabelia kolme kerää. Muitakin tilpehöörejä olen ostanut, mm. kuvioneuleviivaimen, joka oikeesti on aika näppärä, jos käyttää paperisia kaavioita, mut ne on jo käytössä aika päivää olleet, tai ainakin semmosessa jemmassa, etteivät kuvaan eksyneet.

Se kyllä täytyy sanoa, että kyllä etelä-karjalassa, Imatralla ja Lappeenrannassa olen saanut tämän hetkisen muistin mukaan parhaat palvelut käsityöliikkeissä. Ihan pikkusen nyt harmittaa, että koko kesän töitä tehtyäni ainoalla kesälomareissullani tod. näk. murtui varpaani, minkä seurauksena kutistui Lappeenrannassa shoppailu yhteen ostariin ja keskustassa tuohon yhteen ainoaan käsityöliikkeeseen. Onneks sinne päin on monta hyvää syytä ajella uudestaan, vaikka matkaa onkin. Nyt kun sit ois oikeastaan pakko istua sohvalla ja neuloa, niin tekis mieli hirmusti ommella, ja totta kai se varvas on oikeassa eli ommellessa kaasujalassani! Mut aikansa kutakii ja ens kertaan!