Jonkun aikaa olen kironnut pienten lasten haalareiden kaula-aukkoja, niiden avonaisuutta. Laita kauluri tai kaulaliina! Mieluustihan minä, mutta kun kuopus muiden ikäistensä tavoin ei järin tykkää pään yli vedettävistä kireistä jutuista ja kaulaliinan solmiminen tapahtuu yleensä täydessä juoksussa.

Onneksi Ottobre 4/04 -lehdessä oli hyvä ideainen kauluri, vauvoille. Koska kuopus on niin pikkuinen, päätin, että hän mahtuu vielä kokoon 18kk. Mahtui hyvin, testasin sitä melkein viisvee jepellekin, joka tahtoi myös cowboy-huivin ja mahtui vielä samaan kokoonkin. Ja kun kerran lähdin, lisäsin vähän pituutta siipiin ja tein isoillekin tytöille kaulurinsa.

1241169661_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toinen puoli kaikissa CM:sta ostettua sammakko-fleeceä, vauvapeitosta toiset puolet erilaisia trikoita jämäkaapistani, kiinnityksenä takana tarranauhat. Tosi nopeat tehdä ja näppärät ja ennen kaikkea pidetyt käytössä. Kyllähän siinä tuli vähän innostuttua, mutta onneksi innostus osoittautui tarpeelliseksi.

Huhtikuun lankatyösaldo on laskettu, hieman olen pettynyt 386 grammaan, mutta yllättäen ylitti se maaliskuun saavutuksen. Tosin puolustuksekseni pitää mainita, että maaliskuun lopulle ja huhtikuun alkuun sijoittuu taistelu kirottua lankaa vastaan, ja toisaalta huhtikuun lopulta jää toukokuulle mämmäm-neule sekä peffan lämmittimet päiväkoti-työnä. Peffan lämmittimistä ensimmäinen kyllä valmistui jo huhtikuussa, mutta se pääsee presetaatioon vasta kaverinsa kanssa ensi viikolla.

Päiväkodista puheenollen, tein siellä viime viikolla tilauksen, ja toisen tein Jyväskylään. Valitettavasti Titityy oli opiskelulomalla ja kauppa suljettuna, joten joudun tekemään hoitamaan asian netitse (mämmäm-vieras siis olisi käynyt kaupassa puolestani), mutta päiväkodin tilaukseni sain eilen:

1241169671_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minulle, tilauksesta spesiaalisti käsinvuollut ja -maalatut sammakkosilmukkamerkit. Anu Niskanen-Similä (p. 0442 148 300) nämä minulle teki, hän tekee mm. avaimenperiä ja kännykkäkoruja ja myös silmukkamerkkejä veistellen puusta, mielestäni edullisesti ja nopeasti. Kahdellakympillä sain viikossa nämä neljä, mikä ei minusta ole huono, kun ottaa huomioon, ettei hän ollut sammakon päitä tätä ennen tehnyt, vaan joutui nämä aivan alusta alkamaan.

Nämä on aivan huiput, en malttanut eilen lakata neulomasta ennen kahta yöllä, kun piti saada vielä yksi sammakon pää merkkaamaan mämmäm-paitaan. Se on muuten edistynyt jo etukappaleesta melkein kaula-aukkoon, takakappale on jo valmis, hyvin ehdin saada sen siis finaaliin jo päälleni.