1233356511_retropaita30.1.2009.JPG

Tästä se kaikki lähti, testikappaleesta. Kesällä sain Ottobrelta hyvityksenä naisten perustrikoopaitojen kaava-arkin, kun sössivät lehtitilaukseni muutoksen. Sössintä oli niinkin suuri, että ensimmäinen aikuisten kaavojen lehti tuli ainakin kolme päivää myöhässä. Mutta siis siltä kaava-arkilta kokeilin nyt pitkähihaista o-päänteistä paitaa, helmaa ja hihoja pidentäen. Kangas (Eurokankaasta kesälläkö ostettua englantilaista, ihanan paksua trikoota) valikoitui ensimmäiseksi uhriksi, koska ei olisi niin harmittanut, jos ei olisikaan tullut just täydellinen. Jos kuosin saisi puna-oranssina, olisi paita nimenomaan se täydellinen, mutta sininen ei tosiaan ole minun värini.

1233356504_muumimammamyy30.1.2009.JPG

Sitten tuli pikkumyymimamma. Nanson trikoota, myös Eurokankaasta ja samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin paita, mutta sekä etu- että takakappaleelle tein leikkaussauman hieman kainaloiden yläpuolelle ja reilusti rypytystä niihin, niin paita on mukavan löysä. Etuhelmassa on kaksi taskua ja myös enemmän pituutta.

1233356498_kietaisupaita30.1.2009.JPG

Tätä mallia olin jo pitkään suunnitellut toteuttavani ja nimenomaan tästä kankaasta. Kaava on Ottobre 1/05 lehdestä, kangas on edelleen Eurokankaasta, niitä englantilaisia, ja tässäkin on helmaa pitemmästi kuin ohjeessa, hihoissa ei ole ainakaan merkittävästi extraa. Sen verran napakka on kaksinkertainen etukappale, ettei muutaman kilon tiputtaminen olisi haitaksi paitaan mahtumisen kannalta.

Tuon laihdutusongelman lisäksi tuli nyt mieleen, että mistäs minä nyt saan yhtä hyviä trikoita kaappiin odottamaan ompelua, kun nämä kankaat "tuhlasin" paitoihini?