Sen verran meni tiukille tavoitteen kanssa, että jäi tällä kertaa vuoden yhteen vetäminen uuden vuoden puolelle.

Lankoja olen tänään punninut ja laskenut viime vuotisia töitä. Lankaa on varastossa nyt 11kg 401g (vuosi sitten 11kg 286g). Villalankoja on edelleen ylivoimaisesti eniten, lähes kolmannes varastoistani on pelkästään seiskaveikkaa.  Tänäkään vuonna älynnyt olla ostamatta lankoja välipäivinä, joten toissa päiväiset ostokset nostavat villalankojen määrää yli kilolla. Lisäksi joulun alla anopin kätköistä löytyi kilo ryijylankoja, jotka muuttivat meille. Kai niitä voisi käyttää neulontaankin, mutta olisi kiva oppia ryijyilemäänkin. Katsellaan.

Puikkojen kautta lankaa kulki 8kg 217g, keskimäärin kuukaudessa siis 685g. Vähän laski siis keskikulutus viime vuodesta, mutta onhan elämässä ollut muitakin muutoksia. Kaikkiaan neuloin viime vuonna

12 paria aikuisten sukkia

12 paria lasten sukkia

3 paria aikuisten käsineitä

11 paria lasten käsineitä

2 aikuisten päähinettä

5 lasten päähinettä

5 lasten villapaitaa tai -takkia

3 lasten villapaitaa

villapaita aikuiselle

slipoveri aikuiselle

slipoveri-tunika aikuiselle

2 lasten hametta

hame aikuiselle

mekko lapselle

säärystimet aikuiselle

vaunupeitto

nuttu, housut ja pipo nukelle

kaksi pipoa teepannulle

18 keittiöliinaa

pölyluutu

 

Listalla tälle vuodelle neulottaviksi on näin alkajaisiksi vielä 4 tattipipoa, tattipaita pojalle, itselle hihatin-kaulahuivi-tsydeemi, joka itse asiassa on jo aloitettu ja jonka käytössä olevaa kerää lankaa ei ole laskettu lankavarastooni kuuluvaksi. Lisäksi itselle olisi saatava huopikassukat ja kiva olisi saada tehtyä lohikäärmespaita tai slipari ja ehkä itsellekin lisäritattipaita. Itselläni nimittäin ei ole kuin yksi ihmisten ilmoilla käyttökelpoinen villapaita ja pari välivaatteeksi soveltuvaa, mikä johti joulun alla ongelmaan. Kaupassa avaan yleensä takin vetoketjun, ja sillä kertaa oluttölkissä oli joku vika. En jaksa uskoa, että peukalonkynnelläni olisin ihan noin vain onnistunut tökkäämään tölkn kylkeen reikää. Joka tapauksessa tölkin kyljessä reikä oli ja olut suihkusi paineella pihalle, takilleni, villapaidalleni, villapaidasta läpi trikoopaidalle, farkuille. Pari päivää piti miettiä, mihin voin mennä, kun ulkona oli -25 astetta pakkasta ja villapaita yrittää kuivua.

Alkavalle vuodelle toivon aikaa ompeluun, se on jäänyt opiskelun myötä melkoisen taka-alalle. Toivon onnistuneita neuleita ja mahdollisimman vähän hartiajumituksia näiden harrasteiden seurauksena.

Näitä toivon myös kaikille vierailijoilleni!

HYVÄÄ KÄSITYÖVUOTTA 2011!