Kuvittelin jo, etten menisi Jyväskylään kädentaitomessuille. Menin kuitenkin. Isompaa tapahtumaa odotin, mutta toisaalta näinkin sain ideoita enemmän kuin tarpeeksi. Lankoja pidättäydyin ostamasta, vaikka mieli olisi tehnyt. Kaikkiaan en hirveästi rahaa käyttänyt, vaikka suunnilleen ostin sen mitä olin ajatellutkin; kirjoneuleisiin langanohjain sormeen, puikkopaitoja pitämään sormikaspuikot kimpassa, heijastinlankaa...Heräteostoksena ostin mm. kasvukipuihin jepelleni pipityynyn vaaleanpunaisella traktorilla.

Mutta ne ideat. Kotiin päästyäni minun vain oli pakko ommella tämä:

1239274194_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mitään käyttöä sille ei toistaiseksi ole, mutta aika tavaran kaupittelee. Päällikangas on flanellia, vuori vihreää lakanaa, hyvin peruspenaali, mutta liian ihana lapsille luovutettavaksi. Ja ihan vain siksi, että messuilla oli sellainen kiva pussukka kyljessään sammakon kuva.

Löysin myös melkein meidän olkkarin valaisimen sieltä. Tämän viikon olenkin kironnut elämääni ja ainaisia päähänpistojani, eka yritys rakentaa valaisinta ei nimittäin mennyt aivan putkeen, koska noudatin ohjeita.

1239274207_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään kuitenkin sain viriteltyä kattoon tämän. Voi kun tulisi jo ilta ja saisin nähdä, miten hyvin toimii ihan oikeaan valaisuun. Täältä löysin ohjeen, lakan sijaan käytin liima-vesi-seosta. Ekalla kerralla yritin käyttää paperinauhan ensin liimassa ja vasta sitten kiertää sen pallon päälle, tuloksena 100g itseensä liimaantunutta paperinauhaa kylppärin lattialla ja täysin taitoihinsa uskon menettänyt onneton nainen. Seuranneeseen testipalloon kiersin ensin nauhan kelmutetun pallon päälle, tein liima-veden laakeaan astiaan ja pyörittelin pallon siellä, toimii paljon paremmin. Samalla tekniikalla uskalsin käydä toisen kerran jätti-ilmapallon kimppuun, saatoin vain ehkä käyttää liikaa paperinauhaa tällä kertaa. Onneksi nauhaa on vielä, joten voin yrittää uudelleenkin!

Messuista huolimatta olen kärsinyt jonkunlaisesta alennuskaudesta, huhtikuussa ei vissiin oikeasti kuuluisi mielestäni sataa lunta. Onneksi on olemassa ystävät, jotka pyynnöstä mutta odottamatta laittavat postia:

1239274238_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaksi pakettia Hello Kitty -kangasmerkkejä ja yksi paketti "merkittömiä" mutta silti ihastuttavia matkasi meille Tampereelta ja 4 kerää luonnonvalkeaa seiskaveikkaa nimpparionnitteluiden kera Mikkelistä. Kiitos ystävät kalliit!