1693844.jpg
Juuri näinhän se aina menee, sain mielestäni todella upean neronleimauksen. Sen toteutettuani huomasin, että mm. Tutta ja Ciraf ovat keksineet ihan saman idean.

Ongelmana mekoissa ja kestovaipoissa on minun kokemukseni mukaan ollut se, että villahousut ja sukkikset lähtee meidän Minimiiltä hyvin nopeasti jalasta ilman bodya ja (helle)mekkojen alle taas ei tunnu mielekkäältä laittaa bodya. Mutta jos ompelee bodyyn kiinni helmat, niin ongelmaa ei ole (tunnustettakoon, että idea kyllä otti vahvasti pontta uusimmasta Ottobrestä). Bodyn kaavan nappasin pitkähihaisena Ottobre 1/06:sta, lyhensin hihat ja katkaisin etu- ja takakappaleiden kaavat ja leikkaisin kankaasta lisäksi pitkän suorakaiteen helmaksi. Helman yläreunaan poimutusta ja alareunaan päärme ja koko homma rinkulaksi, bodyn alaosa kokoon itsekseen ja sama käsittely yläosalle ja lopuksi kaikki kolme osaa yhteen yhdellä ompeleella sekä ompelukoneella että saumurilla. Todella onnistunut kokeilu oli tämä, luultavasti vielä toimivampi, kunhan Venkku alkaa kävelemään. Kontatessa on välillä olkasaumat kovilla, kun helmat jää mukavasti polvien alle. Tästäkin huolimatta ensi talveksi näitä meille ilmestynee muutama lisää pitkähihaisina.

1693950.jpg 
Kuvasta päätellen meillä on tosi hämärää. Ei anneta sen häiritä, pääasia erottuu sitäkin paremmin. Tämä hellehaalari on tehty uusimman Ottobren (3/07) kaavalla. Yritin ottaa kuvaa ilman lasta vaatteen sisällä, mutta jotenkin ei pukine suostu näyttämään yhtään niin hyvälle siten. Kuvittelin, ettei Venkku suostuisi seisomaan niin pitkään, että ehtisin meidän laiskalla kameralla kuvaa ottaa. Onneksi Velma päätti kuvaussession aikana tehdä uuden itsenäisen seisomisen ennätyksen, varmaan puoli minuuttia pysyi mamselli tukevasti tolpillaan, koska ehdin ottaa neljä eri otosta. Tässä näkyy vähiten pölykoiria tietokonekaapin alla... Venkun suurta hupia on nykyään suorilta jaloilta pyllylle pumpsahtaminen, etenkin jos sitä pääsee harrastamaan sängyssä tai sohvalla. Siitä taitaakin johtua epätoivoisen kiipeily-yritykset ja karmea kiukkukohtaukset, kun ei vaan vielä jalka nouse (onneksi) ihan sohvan reunan yli.

Kokona näissä Venkun vaatteissa on molemmissa 80cm ja kankaat on Eurokankaan niitä jo aiemmin mainostamiani ihania englantilaisia kukkatrikoita, tosi napakoita ja jämptejä kankaita. Niitä oli ihan pakko hakea lisää, eri kuoseilla, kun hain lapsukaisia siskoltani. Näihin käytetyt kankaat on samaa kuosia eri värisinä, haalarissa on hihat ja mekossa helma eri väriä kuin muu vaate. Tällä kikkailulla sain näistä kankaista myös Ekelle pitkähihaisen paidan, jonka hihat on toisesta kankaasta ja muut toisesta kankaasta. Kolmannesta Ideaparkista ostetusta kukkakankaasta tuli Ekelle lyhythihainen ja jäljelle jäi vielä vaippapalaa, mutta nämä Eken vaatteet on viety ompelukoneelta niin kiireellä, ettei tahtonut viimeisiä lankoja ehtiä katkoa, saati että kuvia olisi saanut.