1897008.jpg
Havahduin huomaamaan, että pikkujepen boxerit on edelleen kaliiberia 86/92cm. Harkitsin erään vanhemman Ottobren tilaamista, siinä olisi ollut alusvaatteitten kaavoja enemmänkin. Kirpparikierroksen jälkeen päädyin ostamaan Lindexiltä seuraavan koon boxereita 3 kahden hinnalla ja purkamaan niistä yhdet kaavoiksi. Kuvan boxerit on tyyliä ja laatua, varmaan viisi vuotta on pyörinyt läjä Marimekon trikootilkkuja vuorotellen äitini ja minun kaappien perillä ja vaatehuoneitten hyllyillä. Ajattelin niistä ommella koekappaleet, pääsenpähän edes rättikasasta eroon, jos ei muuta. Kaikkiaan näitä raitakalsareita tuli kymmenet, joten niistä kankaista, joita olin kalsareihin alunperin suunnitellut käyttäväni, täytyy nyt ommella jotain muuta. Se tässä harmittaa, että käytin viisi euroa yksiin kalsareihin, jotka purin atomeiksi, parilla eurolla lisää olisin saanut lehdellisen ihania kaavoja lasten vaatteisiin. Tyhmä pää ja niin edelleen.

1897013.jpg
Ratkomisvaihe jäi päälle, vanhempani vierailivat keittämässä mehuja meille ja toivat mukanaan siskoni vanhoja vaatteita, mm. saumoista puhki kuluneita farkkuja. Nelisen tuntia purin yhtä paria kiroten liian laihoja ihmisiä, jotka eivät hankkia sitä vertaa ihraa kehoonsa, että risoista housuista saisi vähän helpommasti 86cm mekon. Kaavat on Ottobre 1/05, mutta muokaten joltisesti. Kierrätystä lähes alusta loppuun, farkkukangas siis siskolta, vuori Eken mekon vuorikankaan tähteistä, soljet jostain hajonneista lasten lappuhaalareista, kuudesta napista puolet jouduin hakemaan paikallisesta käsityöliikkeestä. Kesken ompelun huomasin vielä, että etulappu olikin kiepahtanut nurja puoli päällepäin. Ei haittaa, korostuu vain kierrätysteema. Venkku kiittää tätiään!

1897010.jpg
Ihan kuin olisi hieman ujottanut kuvaustilanteessa minimiitä. Myllymuksuilta tilasin kesäkuussa collegekankaan, nyt siitä vihdoin tuli tehtyä pitkähihainen mekkobody. Bodyn kaava Ottobre 1/06, kokoa 80cm. Nyt on pakko rajoittaa ompelua, neppareita on tilattava lisää. Tai onhan sitä vaikka mitä ommeltavaa, joihin ei tarvitse neppareita.