1844442.jpg
Harmittaa, kun kuvassa ei näy kuin nuo kirkkaammat kuviot, rusetit näyttää olevan ihan väärää väriä mekkoon. Kankaassa on nimittäin ohuilla ääriviivoilla vaaleansinisiä nallejakin. Kaava on Ottobre 4/05 -lehdestä, koko 86cm eli vielä melko reilu Venkulle, onneksi ei mekossa niin haittaa. Kangas on Hilcon baby josefine -velouria.

1844440.jpg
Tämäkin on Hilcon velouria. Jotenkin Hilcon velourit on kestäneet paremmin pehmeinä vaipoissa ja tuntuu jo ommellessakin paremmalle kuin esim. Eurokankaan velourit. Ohje Ottobre 1/05, koko 86cm. Tälle kaveriksi kaavailen punaisesta vakosametista olkainmekkoa, farkkumekkotyylistä.

Pientä, jopa häiritsevää urautumista tuntuu olevan ilmassa, kun kaavat on aina vaan Ottobre-lehdistä. Mutta onko se minun vika, jos siinä lehdessä on hyviä kaavoja, joita on helppo muunnella, itse asiassa samassa kaavassa on usein useampia variaatioita? Joka tapauksessa, nämä on ihan omasta päästä:
1844435.jpg
Vaippojen jämäpaloista monta velourpipaa. Turkoosi-tummanruskea on lähdössä maailmalle, kanttinauhan pätkästä tein "tuotemerkin" sivusaumaan, ettei näytä liian kotitekoiselle. Vuori on bambucollegea. Yläreunan marjapuuronpunainen-Petit Zoo mennee Reban käyttöön, vaikka sitä kuvittelin Venkulle ompelevani, siinä on vuori ihan perustrikoota. Keskellä oleva raita-nalle on enemmän Venkun kokoinen, hetken vielä. Flanellivuori kun ei jousta yhtään. Lärpäkkeitten päiden samettinauhan pätkätkin olisi voineet olla vähän lyhyemmät, joten pipo ehkä lähtee myyntiin tai lahjaksi jollekin pienemmälle käyttäjälle. Oikean reuna vuorittoman resorireunaisen omi itselleen Sepu, siitäkin kun tuli toistaiseksi liian iso Venkulle. Alareunan baskerijäljitelmä on Eken, ommellessa en todellakaan kuvitellut tästä tulevan kovin kummoista, mutta lopputulos passaakin Ekelle kuin pipo päähän. Tämä on muuten ainoa eurokankaan veloureista ommeltu päähine.

1844443.jpg
Sokerina pohjalla viimeiset vaipat (ellei vastaan kävele joku ylimaallisen ihana kangas sisävaipan kuosikankaaksi tai villahousut osoittaudu liian paksuiksi, jolloin on pakko ommella pari kuoret. Ja tietysti vielä parit isommat villahousut neulonen Venkulle joka tapauksessa.) Onpa tullut synkeä kuva otettua, väritkin on ihan päin Pirkkalaa. Turkoosi näyttää erehdyttävästi mintunvihreälle, ainakin meidän näytöllä. Mutta sitä perussettiä siis, Hilcon velouria ulkona, sisällä flanellia ja välissä kerros bambua.

Myyntiin pitäisi laittaa tavaraa, saumurin päätin myydä ja ostaa tilalle enemmän vaihtoehtoja tarjoavan. M-koon vaipat pitäisi kuvata ja laitella ilmoituksia nettikirppareille. Vaihtoehtona olisi odotella pari kuukautta, kuskata päiväkodin kirpputorille myyntiin ja kaupata sen jälkeen netitse niitä, jotka eivät ole kaupaksi menneet. Tällä "maaseudulla" asumisella on omituinen vaikutus, tai sitten minäkin olen vanhentunut, enkä enää säntäile heti toimintaan. Mutta ompeluinnostukselleni on syykin, puikoilla oleva sammakkopaita on tuskastuttavaa neulottavaa, kirjoneuleessa pitää koko ajan kytätä ohjetta, jolloin ei tietenkään voi katsoa töllöä niin intensiivisesti.