1934109.jpg
Onpa helakan punainen sävy pöksyissä. Saa nähdä, onko näistä mitkä käyttökelpoisia, ainakin pitkälahkeisten pitäisi olla. En enää muista, mistä ohjeesta olen alunperin mallini muokkaillut, mutta hyvän se tuntuu istuvan. Nyt tein kuitenkin vähän testailuita.

Pitkälahkeisiin kului Pirtin hahtuvaa 112g, silmukoita on kierroksellaan 84 ja resorissa sellainen kiva pitsityyppinen letitys estämässä resorin venymistä ja ne ovat vanhalla tutulla tavalla neulotut.

Lyhyet keltaiset lähti 64 silmukalla ja lisäyksien jälkeen silmukoita oli lopulta 88. Kokonaan joustimella neulottuja pöksyjä olen pitemmän aikaa ajatellut kokeilla, saa nähdä, toimiiko käytännössä. Pahoin pelkään, ettei vähemmät silmukat resorissa auta joustinneuleen löpsymiseen hahtuvasta neuloessa. Villaa upposi joka tapauksessa 56g. Näistä tuskin tulee kovin suositut meillä muutenkaan, puolessa välissä neulomista nimittäin yhtäkkiä tuli mieleen eräs veljeni hautajaisseppeleistä. Tai sitten pöksyt on loistavat käytössä ja mielikuvani haihtuu.

Lyhytlahkeisiin punaisiin villaa kului 67g miinus kuminauhat vyötäröllä. Joustimen sekaan tyrkin neulalla suht ohutta kuminauhaa kolme pätkää. Näissäkin siis joustin on ihan tavista 72:lla silmukalla, sileän alussa lisäsin 8s.

Punaiset tuntuisivat huhuavan jotain kuviointia neulahuovutuksena johonkin päin, mutta kun ei vielä ole selvinnyt tarkemmin, mitä pitäisi tökkiä. Saa nähdä. Ehkä se selviää jossain vaiheessa. Toivottavasti ennen lanoliinikylpyä, jota ennen olisi suunnitelmana neuloa vielä yhdet raitaiset pöksyt. Hahtuvaa on tullut hamstrattua vaikka kuinka moniin villiksiin vielä, mutta tosiaan, paljonko on liikaa? Ja voiko ihmisellä olla liikaa lankoja ja kankaita?