1333782916_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hassua kyllä kevättä kohti on iskenyt iso villapaita/-takkikuume itselle. Tällä hetkellä näyttää melko hyvälle lasten villavaaterintamalla ja itsellenihän olen neulonut tähän mennessä villapaidan kymmenen vuoden välein. Aion korjata tilanteen tämän suunnitelman mukaisesti. Alhaalla vasemmalla olevan vaaleanpunaisen palmikkosomisteisen villatakin otin eilen puikoille. Kokis-paitaan on langat ostettuna, molemmat tulevat seiskaveikasta.

Kokispaidassa on sellainen tarina takana, että kaupassa näin muutama viikko sitten eräällä naisella kokispaidan päällä enkä voinut olla huokaisematta ääneen, että onpa ihana paita. Nainen auliisti kertoi kumminsa neuloneen paidan hänelle lähes kaksi vuosikymmentä sitten ja ohjeen olleen jossain aikakauden suuressa käsityölehdessä. Jonkin asteista salapoliisityötä vaati, mutta netissä sain selville ohjeen olevan Suuressa Käsityökerhossa nro 6/1991, jonka kirjaston kaukolaina toi minulle Hämeenlinnasta!

Viimeinen paita on ajatuksen asteella, West Wingistä. Donna Mossilla on useampiakin hyvän näköisiä paitoja päällään siinä sarjassa. Viikon päästä lähden metsästämään siihen lankoja. Ehkä puuvillaa, bambua tai eniten herkuttelen ajatuksella silkistä. Värityskin on väärin piirroksessa, tehosteeksi vihreää, pääväriksi valkoinen tai vaaleampi vihreä.

Asiaan.

Maaliskuun viimeiseksi jäi kuopuksen oma pipo. Lankana Novitan Wool ja vuorituksessa Mandarin petit, yhteensä kului 84g, kun puikon paksuus oli 2½mm. Hyvä on ollut käytössä, tytön lemppari nykyään.

1333783045_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Huhtikuun alkuun puikoille pääsi pirtin kehräämön liukuvärjätty, josta valmistui vanha kunnon Revontuli. 4mm paksut puikot ja kulutus 169g.