Avoimella päiväkodilla on hyvä neuloa, kun lapsille on viihdykettä ja itselle höpöttelyseuraa. Turhan usein kuitenkin havahdun neuleestani kymmentä vaille 12 toteamaan, että kymmenessä minuutissa pitäisi vaihtaa vaippa kuopukselle, pukeutua ja pukea kaksi lasta ja suoria pihalle, ja että joku muu on taas kerran siistinyt lasteni jäljet, laittanut lelut paikoilleen. Tätä kerran tuskailin ääneen ja joku henkilökunnasta vitsaili, että saa olla siivoamattakin, mutta se maksaa villasukat.

Hulluahan ei tarvitse kahdesti käskeä.

1235629127_pksukat.JPG

Vasemmalla viivakoodisukka, luonnonvalkoista ja tummanharmaata, lankaa kului yhteensä 100g. Näiden jujuna on nurja jalkaterä, jonka tosin neuloin oikein, mutta kantapään jälkeen käänsin sukan nurin päin. Nurjalla kuviointi on paljon viivakoodimaisempi kuin oikealla.

Jussisukat imaisi viininpunaista ja vaaleampaa harmaata lankaa vain 94g.

Ruskasukkien ja kesäilta-sukkien langat on koolattuja, ruskasukissa väreinä pineapple, orange, strawberry, black cherry ja pink lemonade, kesäillan siniset raidat ovat berry blueta terästettynä hieman grapella, punainen on neljän pussin miksaus strawberryä ja orangea, molempia kaksi pussia. Enemmän olisi pitänyt laittaa siniseen grapea, syvempää sinistä kyllä hain. Ruskasukilla on massaa 110g ja kesäillalla vain 92g.

Kesäillasta on mainittava erikseen, että olen todellakin kone. Tiistaina, 24.2. värjäsin langan seitsemän maissa illalla. Torstaina, 26.2. aamulla suunnilleen 20 vailla 11 oli sukkapari valmis. Tosin en sitten juuri muuta tehnytkään keskiviikkona kuin sukkia.

Kaikki on neulottu 3½ 30cm pyöröillä ja sukkiksilla seiska veikasta.