Elo on niin tylsän syksyistä. Ompeluhimotus on iso, mutta kuopuksen vaatteille ei ole käyttöä. Tai siis niin no. Suurimman osan ajastaan minimii on alasti, koska potalla käyminen ei yksinkertaisesti ole mahdollista, jos yllä on pienintäkään langanpätkää. Ainakaan minimiin mielestä. Lisäksi olen havainnut, että ompelu aiheuttaa massiiviketutusta, jos ja kun kuopus on ehtinyt ompelemiani ihanuuksia käyttää vain kerran julkisilla paikoilla, ennen kuin ne ovat pienet. Vaatteet siis. Puolestaan jos täyttää esikoisen vaatekaappia, ehtii vaatteet olla jopa kolmen tytön käytössä, ennen kuin niille ei enää ole sijaa tässä talossa, ja sellaisten vaatteiden poistaminen harmittaa paljon vähemmän. Olen siis purkanut avoimenpäiväkodinsulkemisahdistustani täydentämällä esikoiselle varastoja.

1252587427_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sivutuotteena syntyi pikkusiskollekin raitatrikoot, kalapaita on aiemmin valmistunut. Esikoinen sai käyttöönsä oranssin setin, jota saa yhdistellä miten tahtoo.

1252587435_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaikki mallit Ottobre 1/09, Saija-svetarihousut Hilcon raitavelourista, Taija-trikoolegginsit (molemmille tytöille) mielestäni myös Hilcon raitatrikoosta, Tellervo-tunika itikkatrikoosta palalaarista ja Minna-minihame kukallisesta joustofarkusta, samaisen kaupan palalaarista sekin. Minihametta pidensin kymmenisen senttiä tytön itsensä pyynnöstä. Isosiskon kledjut kokoa 140cm ja pikkusiskon 128cm. Muistiin merkittäköön vastaisen varalle sekin, että jos joskus jälkikasvuni suostuu sukkiksista luopumaan, Taija-legginsien kaava käy kuin valettuna meidän tytöille myös välihousuiksi.

Pitäisi muuten saada aikaiseksi hommata jostain joku laputussysteemi, että saisi vaatteisiin merkattua koon ja tekijänkin mielellään. Vaikka kai tämä näinkin menee, että metsästän täältä aina kunkin vaatteen kokoa tarpeen vaatiessa...