Käväistiin reissun päällä hiihtolomalla enkä taaskaan voinut välttyä ostelemasta käsityöjuttuja. Mukaan tarttui ainakin Fergie the Frog käsityöliikkeestä sekä flanellinen lastenpussilakana kirpparilta. Anoppilan ullakoltakin löytyi taas perintökalleuksia, anopin äidin puikkoja ja lankoja. Puikkolisäys aiheutti tulvan jo ennestään liian täydessä puikkokäärössäni, joten aloin tänään aamun rääkkäämällä ompelukonettani neuleiden takia.

Koska puikkoja ja vastaavia on jo sen verran, että yksi käärö oli PAKSU, päädyin tekemään eri kääröt sukkapuikoille, pitkille puikoille ja pöyröpuikoille.

Pitkien puikkojen sininen käärö tuli tuunautta vanhasta kääröstä. Kun käärö on hyvin palvellut jo ainakin seitsemän vuotta, ei sitä sovi noin vain hylätä. Leikkasin kääröä lyhyemmäksi, ompelin uuden taitteen leikattuun reunaan ja uudet solmimisnauhat jo aikaa sitten irronneiden tilalle, pari taskua jäi vielä tyhjäksi, joten pitkiä puikkoja voin vielä hankkia uusia.

Sukkapuikkojen keltaiseen kääröön jätin yläreunaan taitevaraa, jottei puikot kovin äkisti lähde omille teilleen. Tämän ompelin ensimmäisenä enkä älynnyt tehdä paria ylimääräistä taskua mahdollisille uusille puikoille. Toisaalta valikoima on aika hyvä jo näinkin, löytyy 2½, 3, 3½, 3.75, 4, 4½, 5, 6 ja 7 ja 3, 3½ ja 4 enemmän kuin viisi puikkoa. Lisäksi käärössä majailee virkkuukoukut sekä silmukkahakaneulat, joten voihan niiltä tarpeen vaatiessa nipistää tilaa uusille puikoille. Kiinnitykseksi laitoin vinonauhaan nepparin, ei aukea niin herkästi vahingossa narusta vetämällä.

Vaaleanpunakukalliseen kääröön pääsi pöyröpuikot. Yläreunaa päärmätessä ompelin keskelle pätkän vinonauhaa, jonka alareunan ompelin kiinni ja kahdesta kohdasta keskeltäkin, sain aikaan kujat, jotka pitävät puikkojen letkuja kurissa. Tähän kääröön sai oman kolonsa puikkomitta, koska pöyröpuikot lajittelin taskuihinsa halkaisijan sijaan pituuden mukaan. Tämäkin sai kiinnityksekseen nepparin vinonauhalla.