Mun vanhat huopikassukat on olleet aika kehnossa kunnossa. Kantapäältä aivan likaiset eikä puhdistu pesemällä ja muutenkin melko lerpukat. Joustinneule antaa liikaa periksi. Uusiin sukkiin sain näppärästi kulumaan punasävyisten seiskaveikkojen jämiäkin vielä.

1295733766_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

297g niitä lankoja kului. Ikinä en ole aiemmin neulonut niin kuin näitä, ensin raita yhtä väriä toiseen sukkaan, sitten sama raita toiseen sukkaan. Tuli kyllä samanlaiset raidat eikä tarvinnut pahemmin purkaakaan välillä, mutta puikoista meinasi tulla ongelma. Kun en omista useita samankokoisia puikkoja, piti vaihtoja välillä vähän kikkailla. Joka tapauksessa, varret neuloin 4mm paksuilla puikoilla, kantapäät ja terät 3½mm paksuin puikoin.

1295733804_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näin ne on käytössä. Vaikka polven yli riittääkin vartta hyvästi, nämä kyllä tulevat olemaan aina jotenkin mutkalla. Huopikkaiden kanssa homma toimii siten, että ensin rullataan farkun lahjetta pois tieltä, sitten vedetään sukka ja huopikas jalkaan. Sukan varsi vedetään huopikkaan varren päälle ja farkun lahje suoristetaan. Loput sukan varresta nostetaanFarkun lahkeen päälle. Ainakin vaikuttaa monimutkaiselta, mutta käytännössä pelastaa monelta ongelmalta. Ensinnäkin jos villasukkaa ei saa käännettyä huopikkaan varren päälle, on villasukka ennen pitkää rullalla kantapään alla ja vähän väliä saa olla korjaamassa, ei kivaa hommaa ulkona pakkasessa. Toiseksi farkun lahkeen päälle käännetty sukan varsi pitää lahkeen puhtaana lumesta, joten sisätiloihin voi siirtyä kuivin farkuin eikä epämiellyttävän märin kantapäin. Tällaisten neulomiseen vain menee valitettavasti sen verran aikaa (ja hermoja, kun varrella on mittaa 60cm ei kantapään neulonta ole suurinta hupia), etten tälle talvelle toista paria neulo.