Love of my life, you hurt me,
You broken my heart, now you leave me.

1963939.jpg
Vanha armas takkini on jo pitemmästi varoitellut olevansa hieman heikommassa hapessa. Viidettä vuotta ehdimme yhdessä elää. Minä en ole mikään monien takkien nainen, kuten en kenkienkään. Vaikka niitä useammat onkin pakosta olla olemassa, on yksi ylitse muiden ja paras. Kaapit kyllä tursuaa housuja ja paitoja, mutta silti ne harvat ja valitut ovat aina käytössä. Takaisin asiaan, Love of My Lifeen. Tämä takki oli juuri niin minua, ei liian sporttinen eikä tuulitakkimainen, ei liian teini, ei liian erikoinen eikä liian tusinatavaraa. Ennen kaikkea ideaali malliltaan. Hihansuut on jo pari vuotta olleet rispaantuneet riekaleiksi ja öljy- ja maalitahroja oli matkan varrella ilmestynyt, mutta lopullisen eron meille aiheutti taskun repeäminen nepparin alta. Toinen tasku ei olisi niin haitannut, mutta rahojani en eri taskuun siirrä ja paksu, hyvinvoiva rahamassini olikin luultavasti syynä kankaan kulumiseen.

Olin jo aiemmin ostanut kankaat ja valinnut kaavat Ottobre Womanista uuteen takkiin, mutta enhän minä kyennyt rakkaastani tyystin luopumaan. Ei muuta kuin vanha takki lihoiksi, reilun viiden tunnin purkamisen jälkeen oli kasassa paljon uusia vikoja, joita en ollut tiedostanut takissani olevan ja kaavat uudempaan versioon Love of My Lifesta. Vikoina löytyi esim. vuorikankaan hiestyminen tyystin puhki hihoista ja olkapäiltä. Sai tehdä tosissaan töitä purkamisen kanssa, että pystyi kappaleita vielä kaavoina käyttämään.

Love of my life cant you see,
Bring it back bring it back,
Dont take it away from me,
Because you dont know what it means to me.

1963941.jpg1963942.jpg

Vielä kuutisen tuntia ompelukoneiden huudatusta ja voin taas mennä ulos.

Kankaana siis yläkuvan punaista vakosamettia ja perus luirua vuorikangasta. Napitkin on Kangastukusta kuten kankaat. Huppu on irtomallia, kiinni kolmella napilla. Kaikissa kolmessa taskussa on vetoketjut samoin kuin nappilistan alla edessä. Takana tamppi kujassa, tampilla ja nappilistalla oli kiva hieman leikitellä sametin nukan kanssa. Tamppikuja on pystyyn leikattu ja itse tamppi sekä nappilista ovat yläreuna alaspäin, eli langan- ja nukansuunta tasan "väärään" suuntaan. Olen itse hyvin ihastunut etenkin tuohon tamppiin, ja nappeihin. Pikkuinen tasku etuolalla on tehty varta vasten kännyni mittojen mukaan, nyt on paras palikan kestää vielä kauan. Känny kun on vajaata vuotta nuorempi kuin vanha takki ja uudemmista kapulamalleista tuskin löytyy yhtä pikkuista kuin puhelimeni on. Pitää vielä lisätä pari pinssiä paikoilleen, niin on loppusilauskin annettu. Kunhan keksin, mihin kohti takkia ne kuuluvat.

Mikäli joku ei tiedä, niin kursivoidut sitaatit ovat Queenin Love of My Livestä.