1055652.jpg
Tämmöiset olen jämälangoista neulonut Eken koululle myyjäisiin. Punertavat sukat on kokoa 28-29 ehkä ja siniset ja kelta-vihreät 31-32. Ongelmana on se, että nämä pitäisi hinnoitella itse, eli paljonko? Pilkkahintaan ei huvittaisi antaa, kun rahat kuitenkin kerätään lapsille kevätretkeen, mutta tarkoituksenahan on saada nämä kaupaksi, joten liikaakaan ei saisi hinnassa olla. Paljonko maksaisitte uusista villasukista?

1055650.jpg
Tällaisiakin oli pakko ommella viikonloppuna, tuli pakottava tarve. Kaikki pul-taskut on alkaneet fuskaamaan (mikä ihme sinänsä, että kaikki kerralla, kun samalla kaavallahan ne on kaikki tehty) joten kiireellä piti saada uusia vaippoja käyttöön. Lupauksistani huolimatta ne villikset ja sisätaskut on niin näppärä yhdistelmä, että tein punaisia kolme ja sinisiä neljä. Ensimmäiset kaksi sinistä tosin "mokasin", leikkaisin kaavalla, jonka olin todennut huonoksi jo ennen Velmun syntymää, mutten jostain syystä ollut heittänyt roskiin. Toimivathan nekin vaipat, mutta täyttäminen on hieman epämiellyttävää. Ja materiaaleina siis on puuvillavelour ulkona, sisällä polyestermokka ja välissä kiinteänä imukerroksena bambujoustofroteeta, joka muuten on semmosta retkua, ettei ihan äkkiä meille lisää mokomaa tule. Aika takkuiselle tuntui tekeminen, ensinnä tuo kaavamoka, sitten leikkasin innolla kankaita paloiksi ja alkaessani ompelemaan, huomasin, että tarranauhan koukkupuoli on taas kerran lopussa ja lopuksi vaivauduin eilen illalla lukaisemaan ohjettakin ottobrelle, jota olen nyt kaavana pienin muokkauksin käyttänyt. Heeeeiiii, tässä kaavassahan on saumanvarat valmiina, ei ihme, että tulee niin jättimäisen tuntuisia vaipoista. Minä kun olen koko ajan lisännyt varat. Eikä hirveästi helpottanut tänä aamuna kun tarkistin eilen väsyneenä tekemääni kangas- ja vaippatarvestilausta, olenkin näköjään tilannut 3 metriä koukkuApplixia ja metrin lenkkipuolta, piti olla toisin päin. Mutta nyt sentään menee aikaa, ennen kuin seuraavan kerran loppuu koukkupuoli kesken vaipanteon!

Aiemmin viikolla tuli napsautettua yksi uusi pul-taskukin:
1055651.jpg

Jotain pitäisi oikeasti tehdä tälle innolle ja ideoille, haluttaisi neuloa niin paljon ja kaikkea mahdollista, ettei aika riitä millään. Ja tietty vielä ne, mitä on pakko neuloa ensimmäiseksi, eivät tunnu yhtään niin kivoilta neulottavilta kuin ne muut, tulevaisuuteen siirretyt ideat. Esimerkiksi tämä
1055649.jpg
oli pakko neuloa, ettei pääni jäädy pihalla, mutta eipä paljon olisi innostanut mokoma. Sen sijaan villahousuja tekisin vaikka ja kuinka, mutta jos järkevä nyt olisin niiden suhteen, neuloisin jo seuraavaa kokoa odottamaan. Seuraava koko on odotettavissa tulevan käyttöön siinä vaiheessa kun neiti nötteröstä on tullut neiti tättähäärä, eikä hahtuvakiekko saa siinä vaiheessa todellakaan olla rauhassa. Yksi projekti, josta olen tainnut mainitakin, olisi vähentää kaikua olohuoneestamme, sekin idea kun poiki toisen ja kolmannenkin ajatuksen, ei olekaan enää ihan pikkuiset suunnitelmat. Mutta jospa ensin hoideltaisiin vähän noita pukinkontin paketteja.

Hillitkää joku mua jotenkin!