Sepulle on valmistuneet polvisukat siitä kelta-vihreästä langasta, mistä uhosin anopilleni neulovani.  Niitä en kuitenkaan tarkemmin esittele, koska ne on jo jossain hukkapaikassa, missä lapseni villasukkiaan säilyttävät. Sen sijaan minua ihmetyttää tämä:
1446274.jpg
Lankana Novita Wool koolattuna, lankaa kului 48g, kun kerän lopun käytin päälaen lettiin kaiken. Ohje on se kerän vyötteen takana oleva kypärämyssy, joka muuten on sen verran joustava malli, että pipa menee minunkin päähäni. Toivon parasta, että jossain vaiheessa tällekin löytyy käyttäjä jostain.

Tänään on vielä pitkä autoajelu luvassa, mutta sitä odotellessa ompelin pari uutta päivävaippaa.
1446273.jpg
En ole ihan satavarma, mutta mielestäni ulkopinta on Hilcon veloureita, velouria joka tapauksessa. Sisäpintana flanellia ja välissä ehkä parannellulla versiolla aseteltu bambucollege. Jätin collegen pois takasiivekkeistä, saumurilla huolittelin sen irralliseksi jäävän pätkän ja tikkasin velouriin kiinni siivekkeiden juureen. Muutoin hyvin perinteinen mallini, täyttöaukko takana saumassa ja sillä hyväksi havaitsemallani omalla M-koon kaavalla leikkelin kankaita.

Uskottelen itselleni, että nyt alkaisi olla kaapissa jo lopun vaippaiän vaippojen ulkokankaat, tai ainakaan niitä ei kannata erikseen varta vasten vaippoihin ostella. Jossain vaiheessa pitää opetella vielä eroon tavastani ostaa kaikkia vaippakankaiksi soveltuvia, muihin tarkoituksiin ostettavia kankaita niin paljon, että kaappiin jää varastoitavaksi yhden tai kahden vaipan kokoiset palat. Ristiriitaisia tunteita kyllä herättää kuopukseni kasvu, ei yhtään kivaa, kun rakkaudella ja hellyydellä ommellut ja neulotut vaipat ja vaatteet jää pieneksi ja eteenpäin toimitettavaksi, mutta samalla odotan niin innolla, että saisin ottaa käyttöön jo ompelemiani tai isosiskojen vanhoja ihanuuksia vaatteita kaappien kätköistä ja pääsisin ompelemaan uusia vaippoja niistä ihanista jemmakankaista.