Kävinpä vapaapäivänäni Jyväskylässä shoppailemassa (kiitos hyvälle seuralle!) Etukäteen varmistin sähköpostilla, että Titityy on auki, sillä reissun tärkein tehtävä oli hankkia langat edellisen postauksen vihreään neuleeseen. Matkaa kuitenkin on yli 200km per suunta. Eipä olisi paljon kannattanut ko. kaupan takia matkaan lähteä. Jokaiseen ääneen (shoppailuseuralleni) esittämääni pohdintaan tuli tympääntyneen oloiselta myyjältä vastaanväittävä vastaus. (Sinänsä ymmärrettävää, häiritsimmehän hänen neulontarauhaansa.) Esim. yhtä lankaa oli oikean värisenä, mutta epäilin sen riittävyyttä kaverilleni, myyjä sanoi tehdä hihat toisella värillä. Kun tähän totesin, että minulla on hyvin selkeä visio, millaisen neuleen haluan, myyjä tuumasi, että voinhan tilata haluamani langan muutaman viikon kuluttua nettikaupasta.

Ai nettikaupasta? Kas kun en tuota tajunnut ennen kuin lähdin ajamaan 450km päivässä lankaostoksille. Totaalisen väärä vastaus. Olimme vieläpä kilttejä asiakkaita emmekä kommentoineet kuin jaloillamme. Vaikken aina ihan parhaassa terässäni olekaan, niin en silti edes minä ole niin tyhmä, että ajaisin moisen matkan ostaakseni nettikaupasta.

Onneksi olin bongannut toisenkin Jyväskyläläisen nettilankakaupan, Poppelin, joka on parin sadan metrin päässä ensimmäisestä kohteestani. Suuntasimme, saimme todella ystävällistä ja palvelevaa huomiota osaksemme ja liikkeestä poistuimme visakortti hieman keveämpänä paperikassin kera.

Tällaisia ostoksia reissulta mukaan tarttui. Safrania miehen neuleeseen, Muskatia omaani, puikon pidikkeitä ja ihanat käsin tehdyt sammakkonapit, kaikki nämä siis Poppelista. Eurokankaasta ostin kankaat omaan takkiini.

Ottobre 5/11 -lehden kaavalla inana kevättakki.

Kuvat eivät kyllä kerro likikään totuutta. Hällä väliä, me liké.

Oma villatakki on melko hyvällä mallilla, valmistunee vielä tässä kuussa, mutta pistin sen hetkeksi tauolle näiden lapasten ajaksi. Ensinnäkin villatakki oli jo liian iso otettavaksi mukaan luennolle ja yövuoroon ja toiseksi nämä piti saada valmiiksi ennen harjoittelun loppumista, koskapa nämä menevät ohjaajalleni kiitokseksi. Sydänpalmikon malli on peräisin Ravelrysta, mallista nimeltä Hearts On Her Sleeve. Lankana seiskaveikkaa 69g, puikon paksuus 3½mm.