Kaikkea sitä tunnolleen ottaa, tällä kertaa australialaisten lampaiden peräaukko-ongelmat. Tilauksesta neuloin siis villapökiä jälleen muokaten hieman Ullan ohjetta, yhdet hahtuvaiset ja kahdet Loftista, ja merinovillainen Loft oli tuskaisten tuntojeni syynä, en tosin ole saanut (jaksanut ottaa) selville, onko myös villa peräisin Saksasta, joka on langan valmistusmaa. Eikä pöpät ole edes omaan käyttöön!

1232659079_villahousut22.1.2009.JPG

Valko-turkoosit ovat siis Loftista ja valkoiset, autoiset ovat Pirtin kehräämön hahtuvasta. Loftista neulotut koolasin Berry bluella. Tarkoitus oli koolata pitkälahkeiset vihreiksi lemonilla, mutta yksi pussillinen riitti näihin molempiin pöksyihin ja jäi ylikin. Pitkiin kului lankaa 65g ja lyhytlahkeisiin 40g, hahtuviin kuvioineen 41g, kaikissa 30cm, 40cm pyöröpuikot sekä sukkapuikot nro 5.

Täytyy kyllä sanoa, että ilman eettisiäkin pohdintoja ei kovin suurta vaikutusta minuun tehnyt Loft vaippalankana. Jotenkin valmiit, pestyt ja lanoliinitetut pökät on kovemman oloiset kuin hahtuvaiset. Lisäksi Loft otti paljon hahtuvaa heikommin värin itseensä koolatessa.  Mukavaa Loftia oli kyllä neuloa, mutta toivottavasti ei hirveästi enää seuraavassa pesussa laskisi väriä.