Tuntuu niin tyhmälle esitellä vain yhtä käsityötä kerrallaan ja sitten kun alan säästellä kerralla esiteltäväksi, päädyn neulomaan "vielä yhden samaan satsiin"...

1233373.jpg
Nämä nimesin neuloessa likapossuiksi, synttäriksi eräälle kummille tein, toivottavasti lämmittävät ja ovat sopivat, kun ihan arviosta valitsin koon. Hahtuvasta, yllättäen jälleen kerran.

1233377.jpg
Hahtuvasta heiluttelin myös Venkulle villapaidan. Neiti on hieman herkkis välillä tuon nukkumalämpötilan kanssa, ja sopivan varustuksen valkkaamista hankaloittaa vielä toisinaan pitkälahkeiset vaippahousut. Tuntuu jotenkin niin pöljälle laittaa villahousujen päälle villahaalaria, joten niitä päiviä ajatellen on nyt sitten yläosallekin hahtuvaa. Yhtenä kappaleena aina oikeaa, venepääntiellä ja saumat yhteen virkkaamalla, ei paljon yksinkertaisemmaksi voisi enää mennä. Paitsi että laitoin napit olkapäille, ilman niitä olisi ollut vielä simppelimpi.

1233378.jpg
Novita Samoksesta (taas kerran tarjouskorista) valmistui edellistä slipoveria mitoiltaan hieman järjellisempi vaate. Malli ihan omasta päästä, joten kahdesti purin ennen kuin aloin olla edes lähes tyytyväinen, kädentiet on edelleen hieman tiukahkot. Edessä komeilee iso tähti nurjana neuleena, muuten ei mitään kikkailuita (niitä minä yritin ja purin...)

1233384.jpg
Esikoiseni on opetellut virkkaamaan, ketjua tulee nopeasti ja paljon, ja niillä koristellaan milloin mitäkin. Tänään Venkku sai taas yhden rusetin päähänsä, näitä on monta eriväristä, lyhyempää ja pitempää. Onneksi meidän vauva alistuu kiltisti lähes kaikkiin sisaruksiensa kokeiluihin, vaikkei aina niin olisikaan halukas, kuten ilmeestä voi päätellä.

1233376.jpg
Perinteisemmän askartelun puolelta on vielä esiteltävä tämä, Eken ihan itse tekemä kamera. Materiaaleina tyhjä tulitikkurasia, paperi ja teippi. Kamerasta löytyy edestä ainakin salama ja zoomitötterö, joka siitä ihan oikeasta kamerasta opiksi otettuna ei tule ulos. Takaa löytyy säätimiä ja valitsimia sekä tietysti näyttö, tämä ei siis ole mikään pilipali filmikamera vaan kunnon digi, ja päällä on virtanappia ja laukaisinta. Sisältä löytyy luonnollisesti ladattavat akut, laturina toimii terottimen säiliö ja tärkeimäpä kaikesta, muistikortti.