1350803.jpg
Nämä ovat vielä suunnilleen onnistuneita tilauspipoja. Lankana Petit Mandarin, mukava uusi tuttavuus. Myyjä oli kulutuksen suhteen aivan metsikössä, väitti, että tarvitsisi raidalliseen pipoon 50g kerän kumpaakin väriä, joten ostin siis kaksi kerää tummansinistä ja yhden kumpaistakin raitaväriä. Limeraitaiseen kului huimat 30g yhteensä ja siniseen 31g, toinen tummansininen kerä on edelleen korkkaamaton. Raidoitukset on omasta päästä, reunassa on 2o1n2o2n joustinta, joka vaihtuu kymmenen kerroksen jälkeen 5o2n. Silmukoita 105 ja puikkoina 3mm pyöröt ja sukkikset. Mallipäinä Sepu ja Eke, koska samojen vuosimallien pojille on pipot matkalla, kunhan saisin ne laitettua postiin.

1350804.jpg
Tässä on sitten eka versio näitä ei tuu mitään -pipoja. Lankana Novita Woolia vaaleanpunaista ja korallia, kun vaaleanpunainen loppui kesken. Tämä oli sellainen testailun vuoksi neulottu, jonka Reba anasti omaan käyttöönsä. Malli on woolin vyötteestä vähän suurentaen (ohjeessa 32s kerroksellaan, mulla 35 ja ohjeessa 28 kerrosta, mulla 36), lankaa kului 38g, puikot 3½. Ihan hauska malli, muttei tästäkään ole oikein iloa huovutushattuani ajatellen.

Vakavaan ongelmaan olen törmännyt. Olen havainnut, että seiskaveikasta neuloen nelosen puikoilla tulee suunnilleen samaa kuin hahtuvasta kasin puikoilla ja koneesa huovuttaen. Koska huovutettua hahtuvaa on aika vaikea purkaa, ajattelin mallintaa hattuni neulomalla sen ensin seiskaveikasta. Jotenkin vaan seiska veikka on päättänyt olla tottelematta minua. Neljän päivän ankaran puikonkilistelyn seurauksena on ainoastaan valtava epätoivo, kun en vaan osaa! Tippapipon kavennuksia ei ehdi tehdä tarpeeksi nopeasti. Bartin pään sakarat tekee juuriinsa ammottavat reiät. Ehkä pitäisi vaihtaa toiseen kerään, jos erivärinen lanka tottelisi paremmin. Tai tyytyä siihen tylsään perinteiseen korvaläppämalliin. Ja muut projektit odottavat itse koolattuja lankoja ja Kool-Aidit taas on jossain matkallaan tänne vielä...

Hiihtoloman suurimpana saavutuksena on siis olkkarin verhojen uudet ripustuslenkit. Ou jee.