Pikkuinen välipala tämän viikon askarteluista.

Lapsosilla oli jumpan kevätnäytös tänään, esikoiselle piti olla mustat trikoot ja kahdelle keskimmäiselle kruunut. Ensimmäiset syntyivät haaroistaan puhkikuluneista kalsareistani, jälkimmäiset kangaskaupan kahvipusseista.

1242487365_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Alkujaan meinasin ommella keltaisesta kankaasta kruunut, mutta kun kävin kangaskaupasta ostamassa liimahuopaa, ei sitä ollut tarjota. Aikamme pähkäilimme tilannetta, asioimaan tuli iäkkäämpi naishenkilö kahvipussikasseineen ja siitä keksi, että kahvipussien sisäpuolihan on hopeinen. Kahvipussitkin sain kaupasta. Meni kyllä aikaa tunti per kruunu punomiseen, mutta on lopputuloskin sen arvoinen, huomattavasti pahvikruunuja kestävämpi ja myös tiimarin muovitiaroita pitkäikäisempi. Lisänä saa vielä miellyttävän kahvintuoksun lapsensa päähän.

Värjäämiseen iski himotus myös tällä viikolla:

1242487381_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Merkitään nyt muistiin, kun vielä melkein muistan, ylhäältä alas nimetön villalanka värjättynä lemonadella ja tropical punchilla. Muut langat seitsemää veljestä, niistä ylin black cherryllä, pineapplella ja lemon-limen ja grapen sekoituksella, punainen tropical punchilla ja sininen berry bluen ja grapen sekoituksella. Pitkän aikaa on tehnyt mieli testata sitä, miten käy jos tyrkkään kattilaan vyyhteämättömän kerän toisen pään. Käy siten, että sisällä on tietysti vähemmän väriä kuin ulommissa kerroksissa ja vyyhdettävä se on kumminkin, kuivumisen nopeuttamiseksi ja hermojen säästämiseksi neuloessa. Saa nähdä mitä sanon, jahka lanka pääsee puikoille.